OVO ŽULJA PONOŠA: Opoziciona N1 potvrdila reči Aleksandra Vučića - Litijum će doneti jako dobar ekonomski rezultat (VIDEO)

Novosti onlajn

31. 07. 2024. u 13:55

PREDSEDNIK stranke Srbija centar Zdravko Ponoš u jednoj od svojih izjava o rudarenju litijuma i projektu Jadar izneo je gomilu laži na račun vlasti u Srbiji sa optužbom da bi ona "na projektu Jadar nastavila da egzistira dokle god bude litijuma u Srbiji".

ОВО ЖУЉА ПОНОША: Опозициона Н1 потврдила речи Александра Вучића - Литијум ће донети јако добар економски резултат (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Da je situacija potpuno suprotna i da je ekonomski napredak Srbije koji bi donelo iskopavanje litijuma, o kojem je govorio u više navrata i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zapravo ono što "žulja" Zdravka Ponoša, potvrđeno je nedavno i u emisiji na opozicionoj televiziji N1. 

U emisiji na televiziji N1 moglo se čuti da ako se litijum iskopa, mogla bi da se pokrene proizvodnja baterija u Srbiji, a to bi značilo i dolazak velikih investicija. Pomenuta je i kompanija Stelantis koja planira da pravi električne automobile u Srbiji. To bi značilo da bi Srbija imala celokupan proces proizvodnje električnih automobila.

- Ako se dozvoli iskopavanje litijuma, odmah za tim dolaze velike investicije u proizvodnju baterija u Srbiji, imamo i Stelantis koji će proizvoditi električne automobile, Srbija će imati zaokružen lanac u proizvodnji električnih automobila. Imaće jako dobar ekonomski rezultat - naveo je gost u emisiji komentarišući ovu temu. 

Pogledajte priloženi video:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića