"PROHOR PČINJSKI NAJBOLJE MESTO ZA OVAJ SUSRET": Vučić sa makedonskom predsednicom obišao manastir (FOTO)

Novosti online

02. 08. 2024. u 12:56 >> 13:05

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić obišao je manastir Sveti Prohor Pčinjski sa predsednicom Republike Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom, koja boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

ПРОХОР ПЧИЊСКИ НАЈБОЉЕ МЕСТО ЗА ОВАЈ СУСРЕТ: Вучић са македонском председницом обишао манастир (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Poželeo sam dobrodošlicu predsednici Siljanovski Davkovoj. Ova poseta predstavlja odličnu priliku za jačanje partnerstva i afirmaciju zajedničkih vrednosti Srbije i Severne Makedonije u cilju napretka i razvoja celog regiona - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

FOTO: Novosti

- Manastir Sveti Prohor Pčinjski je najbolje mesto za ovaj susret, jer simbolizuje sponu između Srbije i Severne Makedonije, ukorenjenu u zajedničkoj tradiciji, kulturi i izazovnim istorijskim okolnostima koje su oblikovale identitete naših naroda. Upravo je i Ilindan, odnosno Ilinden, još jedna dodirna tačka na kojoj treba da temeljimo dalje povezivanje naših dveju zemalja. Zahvalan sam Njegovom visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i mitropolitu vranjskom Pahomiju i igumanu manastira arhimandritu Metodiju, na srdačnom dočeku i izuzetnom gostoprimstvu u ovoj velikoj svetinji, koja gotovo hiljadu godina predstavlja mesto okupljanja, povezivanja i duhovne obnove - istakao je predsednik.

FOTO: Novosti

 

FOTO: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!