ĐURIĆ SA AMBASADOROM KINE LI MINGOM: Razgovori o odnosima i saradnji dve zemlje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 08. 2024. u 16:40

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mingom o odnosima dve zemlje, ekonomskoj saradnji i drugim temama, a izraženo je i obostrano zadovoljstvo odličnim odnosima i razvijenim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou.

ЂУРИЋ СА АМБАСАДОРОМ КИНЕ ЛИ МИНГОМ: Разговори о односима и сарадњи две земље

Foto Tanjug/MSP

Đurić je istakao da je čelično prijateljstvo Srbije i Kine dobilo novi impuls nedavnom posetom predsednika Si Đinpinga, dodavši da je naša zemlja imala veliku čast što smo, nakon skoro osam godina, imali priliku da ponovo ugostimo predsednika Kine u Beogradu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Mnogobrojni uspesi koje kontinuirano postižemo u svim oblastima saradnje rezultat su, ukazao je ministar i bliske komunikacije i ličnih prijateljskih veza koje neguju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost na principijelnoj podršci i doslednom postavljanju prijateljske Kine kada je reč o našem teritorijalnom integritetu i suverenitetu, što je od neprocenjivog značaja za zaštitu naših vitalnih nacionalnih interesa, posebno u aktuelnim okolnostima povišenih tenzija i teškog položaja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Đurić se osvrnuo i na važnost saradnje u oblasti ekonomije, koja se dinamično razvija kroz realizaciju kapitalnih projekata u oblasti drumske i železničke infrastrukture i energetike, praćene sve većom investicionom saradnjom, ali i rastućom robnom razmenom.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)