HRVATSKA DANAS POKUŠAVA DA ZAMASKIRA SVOJE ZLOČINE: Gujon povodom 29. godišnjice stradanja Srba u "Oluji"

Novosti online

03. 08. 2024. u 11:23

ARNO Gujon, direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju oglasio se na društvenoj mreži "Iks" povodom godišljice Oluje.

ХРВАТСКА ДАНАС ПОКУШАВА ДА ЗАМАСКИРА СВОЈЕ ЗЛОЧИНЕ: Гујон поводом 29. годишњице страдања Срба у Олуји

FOTO TANJUG/ Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

- Navršava se 29. godišnjica od najvećeg etničkog čišćenja na ovim prostorima još od vremena drugog svetskog rata. Zločinačkom akcijom Oluja iz svojih domova proterano je preko 250.000 Srba u kilometrima dugačkoj koloni, bombardovanoj i obasipanoj artiljerijom.

Preko 2000 ljudi je ubijeno i nestalo, dok je više od 40.000 stambenih i privrednih objekata, kao i 78 crkava i preko 900 spomenika srušeno, spaljeno i uništeno do temelja. Ovom sramnom i zločinačkom akcijom, hrvatsko vojno i političko rukovodstvo na čelu sa Franjom Tuđmanom dovršilo je započeti projekat Ante Pavelića o stvaranju etnički čiste hrvatske države.

Činjenicu da su ovim pogromom počinili ne jedan, nego dva genocida nad srpskim narodom u dvadesetom veku, političko rukovodstvo Hrvatske danas pokušava da zamaskira sponzorstvom sramne rezolucije o genocidu u Srebrenici, i nametanjem opasnog narativa da je žrtva zapravo krivac.

Protiv ovakvog delovanja moramo se boriti stalnim snaženjem kulture sećanja o stradanju srpskog naroda u svojoj večnoj borbi za slobodu i identitet. To je upravo ono što je pokrenuo Predsednik Vučić kroz obeležavanje važnih datuma koji vraćaju ponos i dostojanstvo narodu, ali i onih koji podsećaju na tragične događaje iz prošlosti, kako se kroz poznavanje svoje istorije stradanje srpskog naroda ne bi ponovilo. Prateći ovaj pravac, Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju čiji sam direktor će uvek i na svakom mestu podsećati na žrtve svih stravičnih zločina počinjenih nad srpskim narodom i raditi na očuvanju i jačanju srpskog kulturnog, duhovnog i istorijskog identiteta - napisao je Gujon.

BONUS VIDEO: Sve manje ljudi, sve više čudaka na protestima Đilasa i Šolaka: Bizarna scena u Pančevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)