PO NALOGU KURTIJA: Petorici Srba koji su uhapšeni jutros određen pritvor do 30 dana

D. Z.

03. 08. 2024. u 20:56

PETORICI Srba iz ksovskog pomoravlja koje su rano jutros uhapsili pripadnici ROSU, a koji se terete za navodni ratni zločin protiv civilnig stanivništva određena je mera pritvora do 30 dana, potvrdila je "Novostima" advokatica Jovana Filipović.

ПО НАЛОГУ КУРТИЈА: Петорици Срба који су ухапшени јутрос одређен притвор до 30 дана

foto privatna arhiva

Oni se prema rečima advokatice Filipović terete da su navodno 5.04.1999 godine izvršili navodno krivično delo ali bez preciziranja šta je počinjeno i prema kome.

- Odbrana je saglasna da apsolutno ne postoji individualizacija dela ni na strani osumnjičenih ni na strani oštećenih. Sva petorica Srba žive na Kosovu i Meothiji, nikada nisu bila u bekstvu i prvi put je protiv njih pokrenut postupak 25 godina nakon što se delo navodno desilo - istakla je za "Novosti" advokatica Jovana Filipović i dodala da će odbrana podneti žalbu na odluku o pritvoru.

Inače, sva petorica Srba koje su jutros u kosovskom pomoravlju uhapsili ROSU sasušani su danas u policijskoj stanici u Prištini.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su uhapšeni Dragan Cvetković (65) , Dragan Ničić, Miloš Šošić i Slobodan Jevtić u selu Pasjane kao i Nenad Stojković iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica uhapšeni po direktnom nalogu Aljbina Kurtija i to pod lažnim optužbama za navodne ratne zločine iako je reč o ljudima koji godinama mirno, bez ikakvih problema žive na svom kućnom pragu.

Iz Kancelarije ističu da je prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!