PROGLAS I NOVI DSS PONIŽAVAJU ĆUTU: Nastavak trvenja uoči protesta u Smederevu

Novosti online

04. 08. 2024. u 12:30

ORGANIZACIJA protesta protiv iskopavanja litijuma definitivno je postala poprište borbe opozicionih političara da prisvoje ove proteste i nametnu svoje govornike.

ПРОГЛАС И НОВИ ДСС ПОНИЖАВАЈУ ЋУТУ: Наставак трвења уочи протеста у Смедереву

Foto: Printskrin

Sve je počelo ultimatumom bivšeg košarkaša i aktiviste Novog DSS Vladimira Štimca da neće govoriti na protestu ukoliko na bini bude prisutan i lider “Ekološkog ustanka” Aleksandar Jovanović Ćuta, što su organizatori prihvatili i odstranili Ćutu sa liste govornika.

Ponižen ovim postupkom Jovanović je izuzetno burno reagovao, razmatrajući čak i opciju da sa svojim pristalicama u Smederevu napravi protest protiv protesta. Međutim, Ćutini stavovi i planovi postaju još radikalniji jer je čuo da su organizatori u dogovoru sa aktivistima Novog DSS odlučili da njegovo učešće zamene sa govornicima iz “Proglasa” , koji kontroliše Dragan Đilas, čime su potvrđene Ćutine slutnje da iza sukoba među organizatorima protesta stoje Đilasovi planovi da se repozicionira  prema ekološkim udruženjima i preuzme aktuelne proteste protiv iskopavanja litijuma.

Znajući Ćutin potencijal da izazove incidente, a imajući u vidu i da je realno isprovociran i marginalizovan od strane DSS i “Proglasa” ostaje da se vidi da li će protesti u Smederevu u potpunosti ogoliti Đilasove planove da preko njegovih organizatora preuzme proteste i zloupotrebi ih za svoje političke ciljeve.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)