TOTALNO RASULO U BORU: Sve veći sukobi među „profesionalnim ekolozima”

Novosti online

05. 08. 2024. u 10:57

PROTEKLIH dana meštane Bora preko društvenih mreža grupa „profesionalnih ekologa” iz udruženja “Borani se pitaju” poziva na protest 5. avgusta, pokušavajući tako da iskoriste aktuelnost teme iskopavanja litijuma da “ožive” svoju priču – navodno zagađenje životne sredine u ovom kraju od strane kineske kompanije “Ziđing”.

ТОТАЛНО РАСУЛО У БОРУ: Све већи сукоби међу „професионалним еколозима”

Foto: Igor Mitrović

Naime, meštanima Bora je dobro poznato da je reč o grupi osoba krajnje sumnjive prošlosti, koji već godinama dobijaju novac po osnovu lažnih ekoloških projekata, oko čije podele su već došli u ozbiljne međusobne sukobe, često na granici fizičkog incidenta. Tako je, prema tvrdnjama pojedinih članova ove organizacije, došlo do ozbiljnih sukoba između njihove aktivistkinje Tamare Novaković i aktivistkinje pokreta “Marš sa Drine” Bojane Novaković oko “podele” novčanih sredstava koja su dobile po osnovu takozvanih “ekoloških” projekata, s obzirom na to da je Bojana odbila da deli novac i celu sumu namenjenu “projektu” zadržala za sebe.

Inače, Tamara Novaković, po svemu sudeći, nije osoba kojoj se treba zamerati, a u Boru je poznata po svojoj prekoj naravi i nasilničkom ponašanju, zbog čega je već bila prekršajno kažnjavana. Takođe, iako je jedan od najvatrenijih boraca protiv kineske kompanije “Ziđing”, javna je tajna da je njen otac podneo zahtev ovoj kompaniji da otkupi njegovo imanje u mestu Krivelj.

Međutim, pravo lice organizacije “Borani se pitaju” predstavlja njen najistaknutiji aktivista Igor Velić, za koga stanovnici ovog mesta odgovorno tvrde da koristi marihuanu i da je pod dejstvom narkotika sklon opasnom ponašanju, s obzirom na to da je nekoliko puta viđen kako drogiran vozi u suprotnom smeru po Zelenom bulevaru u Boru, što je posebno sporno imajući u vidu da je zaposlen kao instruktor vožnje u auto-školi. Takođe, i Velić je angažovan na “ekološkim projektima” koje drži u tajnosti od ostalih aktivista svog udruženja kako ne bi morao da deli novac sa njima, pa za ove svrhe koristi svoju NVO “Sigurne staze”.

Na njihovu žalost problemi organizatora ovog protesta se tu ne završavaju, s obzirom na to da im kao i u drugim mestima prilaze predstavnici “Stranke slobode i pravde” Dragana Đilasa koji pokušavaju da “preuzmu” protest. U konkretnom slučaju reč je o predsednici gradskog odbora SSP Ireni Živković na čije uključivanje organizatori ne gledaju nimalo blagonaklono, te je za sada u njenom odsustvu karakterišu najpogrdnijim kvalifikacijama.

Ostaje pitanje da li će u ovakvoj situaciji među organizatorima najavljeni protesti i biti održani, s obzirom na to da se sve više komentariše da je reč o još jednoj prevari Velića i njegovih partnera.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)