"KURTI DIREKTNO PROVOCIRA RATNI SUKOB": Petković o sramnim upadima tzv. kosovske policije u poštanske prostorije na KiM

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

05. 08. 2024. u 15:27

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je povodom novog akta režima Aljbina Kurtija i zastrašivanja našeg naroda od strane policije tzv. Kosova.

КУРТИ ДИРЕКТНО ПРОВОЦИРА РАТНИ СУКОБ: Петковић о срамним упадима тзв. косовске полиције у поштанске просторије на КиМ

Foto: Tanjug

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti: 

"Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u koordinisanoj i protivpravnoj akciji upali su danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću. Na ovaj način Kurti direktno provocira ratni sukob i očigledno je da želi da izazove sukobe na terenu po svaku cenu, a sve naočigled međunarodne zajednice.

Njegovi nasilnici su jednostrano i mimo svih sporazuma zaposeli prostorije Pošte u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku. Reč je o novoj krizi u režiji Aljbina Kurtija koji na ovaj način hoće da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije uskraćujući im sva osnovna ljudska prava, zastrašujući ih i planski im onemogućavajući normalne uslove za život. 

Na delu je brutalno kršenje sporazuma i ova akcija Prištine izvedena je suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine u kome se jasno kaže da će se sva pitanja poštanskih usluga rešavati isključivo u okviru dijaloga. Konkretno, Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine dogovoreno je u tački 5 da su se obe strane saglasile da će o poštanskim uslugama razgovarati u kasnijoj fazi Dijaloga. 

Nakon ukidanja dinara i zatvaranja filijala Poštanske štedionice, Kurti se obrušio na funkcionisanje Pošte Srbije, želeći da Srbe ostavi bez ikakvih sredstava za život, a radnike na ulici. 

Neka se međunarodna zajednica dozove upamet, jer dok se oni oglase i preduzmu korake iz svoje nadležnosti na prostoru Kosova i Metohije kako bi zaustavili Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu, svi Srbi će ili biti proterani ili pohapšeni, a sve tekovine i dogovori iz Dijaloga zgaženi i poništeni. Ako je to ono što žele i što nam poručuju svojim pasivnim stavom, neka nam tako jasno i kažu" naveo je Petković.

BONUS VIDEO: NA ŠOLAKOVOJ N1 SLAVE OLUJU I BLjESAK I PORUČUJU: Nakon što su Srbi proterani, Hrvati su odahnuli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu