PROTESTIMA VRAĆA DUGOVE: Propali kandidat za gradonačelnika Sremske Mitrovice u ulozi „političkog taoca“ Dragana Đilasa

Novosti onlajn

06. 08. 2024. u 09:58

EKSKLUZIVNO saznajemo da je pravi razlog nametanja Žarka Babića, šefa sremskomitrovačkog ogranka pokreta „Kreni – promeni“ Save Manojlovića, na čelo protesta protiv iskopavanja litijuma u Sremskoj Mitrovici isključivo ,,praktične“ prirode – vraćanje nagomilanih novčanih dugova.

ПРОТЕСТИМА ВРАЋА ДУГОВЕ: Пропали кандидат за градоначелника Сремске Митровице у улози „политичког таоца“ Драгана Ђиласа

Foto: Printscreen/Jutjub

Naime, malobrojna javnost je upoznata sa činjenicom da je Babić pristalica raskošnog stila života koji iziskuje izdvajanje značajnih novčanih sredstava, zbog čega je svojevremeno bio prinuđen da pozajmi novac od svog isprva bliskog političkog partnera Petra Đurića, kontroverznog lidera pokreta „Ćale ovo je za tebe“.

Međutim, budući da duži vremenski period nije uspevao da vrati Đuriću novac, u potpunom očaju se uhvatio za „slamku spasa“ koju mu je, kako tvrdi bliska Babićeva saradnica kojoj se on nedavno poverio, preko posrednika pružio Dragan Đilas. Ipak, Babić se ubrzo uverio da „nema besplatne večere“, jer mu je Đilasov izaslanik momentalno ispostavio račun, primoravajući ga da zauzvrat organizuje antilitijumski protest u Sremskoj Mitrovici 6. avgusta.

Inače, Babićev politički put je poprilično ideološki kontradiktoran, imajući u vidu da je karijeru 2012. godine započeo kao vatreni omladinac Demokratske stranke Srbije (DSS), odakle je otišao u politički zagrljaj svog idola Save Manojlovića, koji mu je omogućio da se na nedavno održanim lokalnim izborima kandiduje za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice ispred pokreta „Kreni – promeni“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)