KO STOJI IZA PROTESTA U INĐIJI?

Novosti onlajn

06. 08. 2024. u 11:10

Kao što se dešava širom Srbije, protesti protiv rudarenja litijuma na površinu su izvukli brojne sumnjive osobe, sporne prošlosti, koje pokušavaju da se nametnu kao organizatori, i da ih zloupotrebe za svoju ličnu promociju, a često i za račun opozicionih političkih partija.

КО СТОЈИ ИЗА ПРОТЕСТА У ИНЂИЈИ?

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Imajući to u vidu, postavlja se potpuno legitimno pitanje i ko zapravo stoji iza protesta u Inđiji protiv iskopavanja litijuma najavljenog za 6. avgust, pogotovo ako se zna da je među organizatorima i Aleksandra Patenković, doktor bioloških nauka i aktivistkinja ekološkog pokreta „Za zdravu opštinu Stara Pazova“. Naime, ono što celoj priči daje čudan ton je okolnost da je Aleksandrin suprug Ivan Patenković direktor i suvlasnik kompanije „CMD Cons Engineering“, koja inače izvodi višemilionske radove u oblasti projektovanja i izvođenja elektroinstalacija na projektu „Beograd na vodi“, a između ostalog njegova firma je bila angažovana i na drugim velikim projektima od strane gradskih vlasti u Beogradu, kao što je osvetljenje Brankovog mosta. 

Ostaje potpuno nelogično i upitno da li je reč samo o krajnjem licemerju pa Aleksandra novcem od firme svog supruga – koja se ogromnim delom finansira od unosnih poslova sa državom -  finansira antidržavne proteste u Inđiji, ili je reč o nekim drugim, skrivenim i za sada nepoznatim motivima, koji u svakom slučaju nemaju veza sa brigom za zdravu životnu sredinu.

BONUS VIDEO:

Šolak poslao novinara u Knin da na dan stradanja Srba hvali hrvatsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato