"VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE" Elek: Otvaranje više stotina radnih mesta dokaz da je Srbija uz svoj narod na KiM

Tanjug

06. 08. 2024. u 11:38

ODLUKA državnog rukovodstva Srbije o otvaranju više stotina radnih mesta na Kosovu predstavlja podstrek za ostanak i opstanak srpskog naroda na teritoriji Kosova, ocenio je predsednik Srpske liste Zlatan Elek.

ВУЧИЋ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ Елек: Отварање више стотина радних места доказ да је Србија уз свој народ на КиМ

Foto: Printscreen/Kosovo onlajn

- Na Svesrpskom saboru, koji se održavao u Beogradu, imali smo niz sastanaka sa našim državnim rukovodstvom, na kojima smo razmatrali stanje srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije, pričali o svim problemima i o svim pritiscima koje trpi naš narod od strane takozvanih institucija u Prištini - rekao je predsednik Srpske liste za TV Most.

Elek je istakao da je posebna tema na tom sastanku bila tema otvaranja novih radnih mesta, što bi predstavljalo podstrek za ostanak i opstanak srpskog naroda na teritoriji Kosova.

- Predsednik Aleksandar Vučić je tada obećao, a sada ispunio svoje obećanje da je država Srbija uz svoj narod i biće otvoreno više stotina novih radnih mesta, a sve u cilju lakšeg opstanka i ostanka našeg naroda na ovim prostorima. Otvaranjem tih radnih mesta, više stotina porodica dobiće sigurnu materijalnu egzistenciju, ostaće da žive i da rade na ovim prostorima i lakše će se odupreti pritiscima vlasti u Prištini, poput onog jučerašnjeg nasilnog upada u objekte Pošte Srbije na teritoriji KiM, što je protivpravno i protiv svih dogovora koji su postignuti u Briselu 2015. godine - naglasio je Elek.

On je poručio narodu da je otvaranje više stotina radnih mesta najbolji dokaz da je Republika Srbija uz svoj narod i pored svih pritisaka iz Prištine.

- Poručio bih našem narodu da u ovom momentu moramo biti jedinstveni i složni, da je pravda na našoj strani i da ćemo ostati i opstati na ovim prostorima uz pomoć Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića - naglasio je Elek.

BONUS VIDEO: Gradilište dečje bolnice Tiršova 2: Radi se i po noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu