KOKANOVIĆ I ŠARČEVIĆ – PAKT PROTIV NARODA!

Novosti online

06. 08. 2024. u 15:19

U POMAMI da u svom ličnom interesu što bolje zloupotrebe zabrinutost naroda zbog najave eksploatacije rude litijuma, došlo je do velikog broja sukoba između relativno neafirmisanih „ekoloških“ pokreta sa jedne, i pojedinih političkih stranaka sa druge strane, ali i unutar svake od te dve grupacije ponaosob, povodom toga ko će biti „nosilac protesta“.

КОКАНОВИЋ И ШАРЧЕВИЋ – ПАКТ ПРОТИВ НАРОДА!

Foto: Printskrin

Međutim, pokazalo se da političke stranke, iako raspolažu značajnim finansijskim sredstvima i stranačkom infrastrukturom, ne mogu uspešno da profitiraju od „ekoloških“ protesta, jer su njihovi lideri previše kompromitovani, te nemaju podršku naroda koji su već mnogo puta prevarili i nasamarili. Sa druge strane, „ekološkim“ pokretima nedostaje infrastruktura, logistika i iskustvo, dok im je i finansijska podrška najčešće uslovljena saradnjom sa nekom od političkih stranaka.

Navedeno je dovelo do pojave „paktova“, u kojima se kao organizatori protestnih okupljanja javno eksponiraju „ekološki“ pokreti, dok se njihovi „tihi partneri“, političke stranke, kriju u senci.

To se jasno vidi na primeru organizacije protesta koji je za 8. avgust zakazan u Subotici. Naime, član Izvršnog odbora Narodnog pokreta Srbije Nemanja Šarčević se dogovorio sa liderom organizacije „Ne damo Jadar“ Zlatkom Kokanovićem da funkcioneri subotičkog odbora Stranke slobode i pravde Laslo Čisar i Ivan Rakić, kao i njihovi politički partneri iz subotičkog ogranka Narodnog pokreta Srbije učestvuju na protestu bez stranačkih obeležja, kako svojim eksponiranjem ne bi negativno uticali na odziv građana, dok će se kao zvanični organizator okupljanja u javnosti lažno promovisati udruženje „Ne damo Jadar“, a sve kako bi se prikrila činjenica da protestom zapravo upravljaju lokalni poslušnici Dragana Đilasa i Miroslava Aleksića.

Po svoj prilici će se ovakvi „igrokazi“ u narednim danima prikazivati i u ostalim gradovima Srbije u kojima su akteri novoformirane „ekološko-političke“ scene najavili skupove, nadajući se da se narod neće zapitati kako je došlo do toga da su kompromitovani političari od jednom „digli ruke“ od organizacije protesta, te da će naivno poverovati da proteste organizuju i vode „ekolozi“, koji su iskreno zabrinuti za njihovo zdravlje i dobrobit.

BONUS VIDEO: N1 doveo Jadranku Kosor da priča kako je skakala od sreće dok je gledala kolonu srpskih izbeglica!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!