DOKLE IDE PATOLOŠKA POHLEPA ZA VLAŠĆU? „Ujedinjena opozicija Kragujevca“ planira da iznese lažne podatke o ekološkom zagađenju u ovom gradu

Novosti online

06. 08. 2024. u 17:01

LIDERI koalicije „Ujedinjena opozicija Kragujevca“, koju predvode bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović i „ekološki“ aktivista „Kragujevačke inicijative“ Slađan Rakić planiraju da zloupotrebe predstojeći skup protiv iskopavanja litijuma koji je zakazan za 7. avgust da na njemu iznesu lažne i fabrikovane podatke o navodnoj lošoj ekološkoj situaciji u ovom gradu.

ДОКЛЕ ИДЕ ПАТОЛОШКА ПОХЛЕПА ЗА ВЛАШЋУ? „Уједињена опозиција Крагујевца“ планира да изнесе лажне податке о еколошком загађењу у овом граду

Foto: Printscreen

Kako saznajemo, radi se o maliciozno falsifikovanim dokumentima o navodnom zagađenju vazduha od strane gradske toplane, kao i požaru na deponiji u Jovanovcu, za koji nameravaju da iznesu da su doprineli „ekološkoj katastrofi“ u Kragujevcu koja navodno preti da ima „nesagledive posledice“.


Ako se zagrebe ispod površine kristalno je jasno da je reč je o dugo pripremanoj „operaciji“ kragujevačke opozicije na koju su se odlučili nakon što je jula meseca definitivno objavljeno da će zahvaljujući naporima srpskih vlasti kompanija FCA Srbija u „Stelantisovoj“ fabrici u ovom gradu pokrenuti proizvodnju električnog automobila „Fiat Panda“ , čime je Srbija dospela na mapu malobrojnih proizvođača električnih vozila u Evropi, a što će unaprediti Kragujevac u centar automobilske industrije u regionu, a i šire.  


Upravo iz tih razloga opozicioni političari koji su u vreme dok su bili na vlasti Kragujevac „zadužili“ propalom automobilskom industrijom i rekordnom nezaposlenošću, pretvarajući ga u grad iz koga su se mladi masovno iseljavali, u aktuelnom trenutku biraju temu navodnog ekološkog zagađenja da pokušaju da „ožive“ svoje učmalo političko delovanje služeći se kao mnogo puta do sada lažima i podmetanjima.

Na taj način zloupotrebom teme iskopavanja litijuma za promociju falsifikovanih i netačnih podataka o ugroženoj životnoj sredini, oni zapravo licemerno pokušavaju da obezvrede istorijski iskorak na polju savremene ekološke tehnologije u automobilskoj industriji, koji će u njihovom gradu otvoriti brojna nova radna mesta.

BONUS VIDEO:

I ONA SE PITA? Psihički neuravnotežena bivša članica Dveri pretenduje da stane na čelo protesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato