KONAKOVIĆ KAO BOSANSKI BEG: Ministar u BiH svojevoljno zabranio prelet Vulinu koji je krenuo na komemoraciju srpskim mučenicima u Prebilovicu

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

07. 08. 2024. u 07:00

SARAJEVO ne prestaje da priča o miru, dok ga uporedo na delima ruši, a nova prilika za to bila je namera potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina da prekjuče prisustvuje obeležavanju 83 godine od zločina nad Srbima u Prebilovcima, ali su vlasti na nivou BiH zabranile prelet njegovog aviona. Naše ministarstvo spoljnih poslova uputilo je protestnu notu, a Vulin je juče, ipak, automobilom stigao na mesto stradanja 4.000 Srba od ruke ustaša iz Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svetskog rata, ali ostaje gorak ukus da se čak i ovakvi događaji koriste za političke obračune.

КОНАКОВИЋ КАО БОСАНСКИ БЕГ: Министар у БиХ својевољно забранио прелет Вулину који је кренуо на комеморацију српским мученицима у Пребиловицу

Elmedin Konaković, Foto Kliks

Vulin je poručio da je Republika Srpska njegova i da može da dođe kad hoće, a ministru spoljnih poslova BiH Elmedinu Konakoviću koji mu je zabranio dolazak je poručio:

- Poštujem zakone svake zemlje. Da može zabranio bi mi Konaković potpuni ulazak u BiH. Ta pakost i podlost trajala je jedan dan. Tada se osećao velikim, važnim i moćnim. Nije dobro za jednu državu da se pokazuje samo u nekim zabranama. Takođe, ne bi bilo loše da se kaže, a šta je problem doći u Prebilovce? Konaković je rekao: "On je hteo da dođe na tamo neko obeležavanje". "Tamo neko obeležavanje" je 1.000 zaklanih Prebilovčana, 600 zaklanih žena i dece, "tamo neko obeležavanje" je jedno od najsvetih mesta za srpski narod - naglasio je Vulin. - Zamislite da ja kažem: "Ide Konaković na tamo neko obeležavanje u Srebrenicu". To je ono što je ružno i opasno, jer to govori o tome da su srpske žrtve "tamo neke". Odnos prema meni je potpuno nevažan, u politici se to dešava, ali reći za Prebilovce da je "tamo neko obeležavanje" je ono što me plaši i što me čini tužnim.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je prozvani pef diplomatije remetilački faktor. O izjavi Konakovića "da kad god Vulinu bude bio potreban njegov potpis za ulazak u BiH, neće ga dobiti", ona je odgovorila da "on svojata BiH i najbolje odslikava kako, prema bošnjačkom receptu, treba da izgleda, živi i funkcioniše BiH".

- Osim toga i Konaković je, kao i drugi bošnjački političari, taj koji narušava dobrosusedske odnose i traži za BiH poštovanje koje nije u stanju iskazati drugima. Sarajevska politika zarobila je BiH, a krivce traži na svim stranama, samo ne u svom dvorištu. A onda ih, u tom njihovom poduhvatu privatizacije institucija BiH, podstiču i pojedini stranci, saučestvujući u pravoj otimačini ustavnih prava Srba i Hrvata, hraneći kako mržnju, tako i težnju za svojatanjem zajedničke BiH od strane bošnjačke politike - navela je Cvijanovićeva.

Sramna kolumna Ivanovića

KOLUMNISTA i predsednik Odbora menadžera podgorički "Vijesti" Željko Ivanović opet po starom iznosi svoje izvrnuto viđenje stvari. On je pod naslovom "Mandićeva oluja" napisao tekst u kojem želi da "nauči" predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića da su zapravo Srbi krivi jer su proterani tokom zločinačke akcije hrvatske vojske "Oluje". Pre "Oluje", tvrdi Ivanović, proterano je 700.000 Hrvata?!

Zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH Staša Košarac ocenio je diplomatskim skandalom bez presedana to što je ignorisan zahtev za prelet državnog aviona Srbije i dolazak Vulina na obeležavanje 83. godišnjice jednog od najsvirepijih zločina počinjenih nad srpskim narodom:

- U nekoliko navrata pokušavao sam da stupim u kontakt sa Konakovićem kako bismo rešili proceduralne formalnosti u vezi sa dolaskom Vulina u Prebilovce, ali su se oglušili na moje pozive. Ma koliko se trudili, oni neće uspeti u izopačenoj nameri da sakriju istinu o stradanju srpskog naroda! Republika Srpska i Srbija, na čelu sa Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem će uvek obeležavati stradanje našeg naroda.

Pozdrav Islamskoj državi

NA slici koja se pojavila u javnosti vidi se kako Konaković, tokom molitve u džamiji pokazuje simbol Islamske države. On je, inače, najglasniji od svih u namerama da se ukine Republika Srpska i da sve njene nadležnosti preuzme centralna vlast BiH, iako je to suprotno Dejtonskom sporazumu.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!