ADVOKAT IZ VALJEVA HOĆE DEO KOLAČA! Ko sve profitira od antilitijumskih protesta?

Novosti online

06. 08. 2024. u 19:15

Aktivisti tzv. ekološke organizacije “Eko straža” ovih dana nezadovoljno komentarišu da su duboko razočarani saradnjom sa valjevskim advokatom i samozvanim borcem za ekologiju Sretenom Đorđevićem, optužujući ga da je njegov osnovni motiv za zbližavanje sa njima bila isključivo laka zarada.

АДВОКАТ ИЗ ВАЉЕВА ХОЋЕ ДЕО КОЛАЧА! Ко све профитира од антилитијумских протеста?

Foto: Printskrin

Naime, u “Eko straži” tvrde da imaju dokaze da je bezmalo ceo budžet ove organizacije završio u njegovim rukama, na ime različitih, najčešće beskorisnih advokatskih “usluga”. Pri tome sve glasnije izražavaju sumnju da je za to imao insajdersku pomoć, najverovatnije lidera ove organizacije Bojana Simišića. Ukoliko se to ispostavi kao tačno, većina članova “Eko straže” najavljuje da će prekinuti svaki vid saradnje sa Simišićem, po cenu da ugase organizaciju.

predstavnika NVO ,,Eko Straža“, među kojima ,,bukti“ sukob oko odabira govornika za protest u Beogradu. Naime, Petković ni po koju cenu ne odustaje od svog kandidata Sretena Đorđevića, valjevskog advokata, koji je potpuno neprihvatljiv za Simišića jer je Đorđević svojevremeno nemilosrdno naplatio svoje pružene advokatske usluge Simišićevoj ,,Eko Straži“ u novčanom iznosu celokupnog budžeta ove NVO.

Ono što je posebno interesantno, a što se već uveliko komentariše među ekološkim aktivistima, da je Đorđević sa Simišićem od početka delovao u dosluhu, te sa do njih dvojica zapravo u dogovoru podelili novac koji je Đorđević uzeo kao pravni branilac ,,Eko Straže“, što potpuno objašnjava Simišićeve napore da ga za uzvrat makar postavi na protestnu govornicu u Beogradu.

Bilo kako bilo, nedvosmisleno smo ustanovili da je Đorđević u celoj ,,ekološkoj priči“ prvo advokat, a onda aktivista, te da je njegov apsolutni prioritet da iz narodne borbe protiv iskopavanja litijuma izađe sa nešto ,,debljim džepom“, jer pored toga što deklarativno brani zdravu životnu sredinu, ,,od nečega mora i da se živi“…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UMALO DA SE PORODIM! Urnebesno: Kako su Srbi ispratili nestvaran preokret košarkaša protiv Australije na Olimpijskim igrama