RASKRINKANI POKUŠAJI „ZELENO-LEVOG FRONTA“ DA PREUZME PROTESTE U BAJINOJ BAŠTI I UŽICU: Sinđić nestao, kao i uvek

Novosti online

07. 08. 2024. u 12:24

U prethodnim danima su razotkriveni ambiciozni planovi šefa užičkog ogranka ZLF Vladana Sinđića, inače miljenika Radomira Lazovića, da kroz isturanje drugih, uglavnom kompromitovanih ljudi sumnjive prošlosti, organizuje proteste protiv iskopavanja litijuma u Užicu i Bajinoj Bašti, koji su zakazani za 7. avgust.

РАСКРИНКАНИ ПОКУШАЈИ „ЗЕЛЕНО-ЛЕВОГ ФРОНТА“ ДА ПРЕУЗМЕ ПРОТЕСТЕ У БАЈИНОЈ БАШТИ И УЖИЦУ: Синђић нестао, као и увек

Foto: Tanjug/Printskrin

Kako saznajemo, među meštanima Užica se sve glasnije komentariše da se Sinđić, nakon što su raskrinkani njegovi planovi, a uoči protesta koje je „iz senke“ organizovao, sklonio iz zemlje, odnosno da je uočen na jednom od graničnih prelaza. Tome je između ostalog doprinelo veliko nezadovoljstvo stanovništva Bajine Bašte nakon što su shvatili da iza najavljenih protesta u ovom mestu stoji pokušaj užičkog ogranka ZLF da na „velika vrata“ uđe na lokalnu političku scenu, a što je postalo kristalno jasno kada se ispostavilo da među planiranim govornicima nema nikog iz Bajine Bašte, te da je reč isključivo o ljudima bliskim užičkom ZLF.

Međutim, tu se Sinđićeve nevolje koje su ga naterale da napusti zemlju ne završavaju. Naime, njegova odluka da se u poslednjem momentu povuče i iz organizacije protesta u Užicu je izazvala veliki revolt aktiviste lokalne grupe „Blokada deponije Duboko“ Ivana Asanovića, koga je „isturio“ kao navodnog organizatora. Podsećamo da je, prema tvrdnjama njegovih sugrađana, Asanović diler marihuane, dobro poznat u zlatiborskom i užičkom kraju po svojim kriminalnim aktivnostima zbog kojih je više puta krivično odgovarao pred srpskim i crnogorskim pravosudnim organima, između ostalog zbog dilovanja droge, pljačke i falsifikovanja bankarskih platnih kartica. S obzirom na to da se osetio izmanipulisanim i prevarenim od strane Sinđića, u Užicu se komentariše da je Asanović proteklih dana u besu često komentarisao „kako će mu se osvetiti za sve što mu je priredio“.

Sa druge strane, Sinđićev nestanak iz Užica na dan najavljenih protesta se može posmatrati i kao nastavak njegove prakse „da zakuva i pobegne“, s obzirom na to da se nije pojavio ni na protestima protiv rudarenja litijuma koji su održani u Arilju, Kosjeriću i Požegi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza