''SRBIJA U PRVOJ POLOVINI 2024. BILA NAJBRŽE RASTUĆA EKONOMIJA U EVROPI'': Ministar Mali objavio sjajne vesti, naša zemlja ispred Francuske

Novosti online

07. 08. 2024. u 12:29 >> 12:33

PRVI potpredsednik Vlade i ministar finansija, Siniša Mali objavio je na instagram nalogu odlične vesti za građane Republike Srbije.

СРБИЈА У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ 2024. БИЛА НАЈБРЖЕ РАСТУЋА ЕКОНОМИЈА У ЕВРОПИ: Министар Мали објавио сјајне вести, наша земља испред Француске

Foto: Printscreen

- Sednica Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP, kojom je predsedavao premijer Miloš Vučević, na kojoj smo razgovarali o ekonomskim pokazateljima naše zemlje, projektima koje sprovodimo, kao i aktivnostima za naredni period.

Zaista je odlična vest što je u drugom kvartalu ove godine rast našeg BDP-a iznosio 4,2%, što je bolji rezultat od projektovanog. Ako se uzme u obzir da je rast u prvom kvartalu iznosio 4,7%, dolazimo do toga da je rast naše privrede u prvoj polovini godine bio 4,5%.

To znači da je Srbija u prvoj polovini 2024, prema trenutno dostupnim i izašlim podacima, bila najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Naša zemlja je u tom periodu ostvarila rast privrede od 4,5%, Španija je sledeća sa 2,8%, Litvanija sa 2,2%, Portugalija 1,5%, Mađarska sa 1,5%, Francuska 1,3%.

Osim privrednog rasta, i ostali ekonomski pokazatelji su nam dobri, a sve to nam daje prostor za dalje poboljšanje kvaliteta života naših građana, odnosno dalja povećanja njihovih primanja, kroz rast plata, penzija i minimalne zarade - naveo je ministar Mali.

BONUS VIDEO: MALI: Glas za listu ''Aleksandar Vučić-Srbija sutra'' je glas za veće penzije i plate 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!