CRNO NA BELO – OPOZICIJA IZA PROTESTA U SUBOTICI

Novosti online

07. 08. 2024. u 13:14

Uoči najavljenog protesta protiv iskopavanja litijuma koji je zakazan za 8. avgust u Subotici, postalo je potpuno transparentno, što bi se reklo „crno na belo“, da iza ovog protesta stoje opozicione političke partije, tačnije da je glavni organizator lokalni ogranak „Stranke slobode i pravde“ Dragana Đilasa.

ЦРНО НА БЕЛО – ОПОЗИЦИЈА ИЗА ПРОТЕСТА У СУБОТИЦИ

Foto: Printskrin

Iako se, kao što je to bio slučaj i u Smederevu, ova partija i njene pristalice snažno trude da demantuju tu vest, slaba je vajda od toga, pogotovo ako se uzmu u obzir konkretne i proverljive činjenice, poput one da je protestni skup u policijskoj stanici kao odgovorno lice prijavio Ivan Rakić, inače zamenik predsednika gradskog odbora SSP u Subotici.

Upravo iz tog razloga podsećamo na naše ranije pisanje da su, pored SSP koji to radi otvoreno i direktno, u proteste uključeni i predstavnici lokalnog ogranka Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića, kojima je, nasuprot SSP, jako stalo da njihovo učešće ostane prikriveno.

Zbog toga nimalo ne iznenađuje jučerašnje vrhunski licemerno saopštenje NPS u kojem pozivaju svoje pristalice da uzmu učešće u protestima u Subotici bez stranačkih obeležja, želeći da se na taj način potpuno ograde od skupa u čiju su organizaciju duboko involvirani, i političku odgovornost za njegov neuspeh prebace na SSP i pokret „Ekološki ustanak“ Aleksandra Jovanovića Ćute.

U ovakvoj situaciji kao potpuno legitimna reakcija nameće se revolt građana Subotice, brutalno izmanipulisanih od strane lokalne opozicije u njihovoj bespoštednoj borbi da ušićare neki sitan politički poen na temi iskopavanja litijuma u Srbiji.

BONUS VIDEO: Licemerno: Prodao zemlju Rio Tintu, a sad druge huška na nasilje i spominje im decu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBIN I BRENIN KUM MEĐU 2.000 NAJBOGATIJIH: Ko je milioner sa TRIDESET PETORO dece poznat po humanosti