PROFESOR VUKOSAVIĆ: Litijum je super, samo da ga ne vadimo sad

Novosti online

07. 08. 2024. u 15:16

LITIJUM je pravo bogatstvo, ali ne treba ga vaditi sada, nego posle, kada dođu fuzione elektrane - ovo je poruka profesora Slobodana Vukosavića, jednog od najglasnijih protivnika kopanja litijuma, koji se bavi - elektranama.

ПРОФЕСОР ВУКОСАВИЋ: Литијум је супер, само да га не вадимо сад

Foto: Printskrin/Tviter

Profesor Slobodan Vukosavić jedan je od najglasnijih u priči da "nikako ne treba da se vadi litijum". Ali u tekstu koji je objavio za "Vreme" otkrio je šta su zaista njegove namere.

Celo pisanje profesora Vukosavića može se sažeti u par rečenica: "Litijum je u stvari super, samo da ga vadimo kasnije. Kada dođu fuzione elektrane. Onda je sve zdravo... Rudnik litijuma je pravo bogatstvo..."

- Domaći litijum bi trebalo sačuvati za potrebe fuzionih elektrana, koje se mogu pojaviti pred kraj radnog veka rudnika planiranog u Jadru, kada zalihe litijuma budu iscrpljene. Tada će svaki rudnik litijuma predstavljati pravo bogatstvo, i zato treba odoleti iskušenju da ga u nevreme i budzašto predamo strancima - piše Vukosavić.

Jer se Vukosavić bavi elektranama...

Dakle, što Srbija i građani da zarade od prirodnog bogatstva, kada može on?

BONUS VIDEO: Folirant: Vladimir Štimac ni sam ne zna šta je video u Gornjim Nedeljicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!