KFOR O PROTESTU U MITROVICI: Demonstracije protekle bez ikakvig bezbednosnih problema

M.St.

07. 08. 2024. u 15:31

KFOR je saopštio da su današnje demonstracije u severnom delu Kosovske Mitrovice protekle bez ikakvih prijavljenih poremecaja ili bezbednosnih zabrinutosti.

КФОР О ПРОТЕСТУ У МИТРОВИЦИ: Демонстрације протекле без икаквиг безбедносних проблема

Foto: Novosti

Snage Kfor bile su prisutne na mirnim demonstracijama u blizini severne strane Mitrovačkog mosta, i vršile su patrole u okolnim područjima kako bi obezbedile bezbedno okruženje, navodi se u saopštenju mirovnih snaga.

Kako je istaknuto, Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, za dobrobit svih ljudi i zajednica koje žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno.

- Kfor deluje kao treci bezbednosni odgovor, u bliskoj koordinaciji sa Kosovskom policijom i misijom EU za vladavinu prava (Euleks), koje su prvi i drugi bezbednosni odgovor. Kfor nece oklevati da preduzme sve neophodne mere kako bi se uhvatio u koštac sa svim događajima koji bi mogli da utiču na bezbednost i regionalnu stabilnost, u skladu sa svojim mandatom UN -  zaključuje se u saopštenju.

Srbi sa Kosova i Metohije održali su ranije danas u severnom delu Kosovske Mitrovice miran protest, povodom najava Prištine da će otvoriti glavni most na Ibru između severne i južne Kosovske Mitrovice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza