ONI SU UHAPŠENI DANAS U KOSOVSKOJ MITROVICI: Privedeni jer su se suprotstavili krečenju srpske zastave (FOTO)

D. Z.

08. 08. 2024. u 13:53

PRIPADNICI tzv. kosovske policije priveli su danas pre podne lidera Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića i funkcionera te stranke Stefana Veljkovića.

ОНИ СУ УХАПШЕНИ ДАНАС У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Приведени јер су се супротставили кречењу српске заставе (ФОТО)

FOTO PRIVATNA ARHIVA

Arsenijević i Veljković privedeni su dok su radnici po nalogu tzv. kosovske policije na okolnoj betonskoj ogradi nadomak glavnog mosta na Ibru krečili oslikane srpske zastave.

Zamenik komandira tzv. kosovske policije za Sever Veton Eljšani rekao je da je tom prilikom privedeno i nekoliko osoba koje su "smetale prilikom krečenja", a pored oslikanih srpskih zastava na Trgu braće Milić radnici su prekrečili i grafite u blizini mosta.

Zbog privođenja Arsenijevića i Veljkovića, građani i politički predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije okupili su se kod glavne policijske stanice u severnoj Mitrovici, a očekuje se da njih dvojica budu odvedeni na saslušanje u južni deo grada.

Među okupljenima nalaze se i čelnici Srpske liste, kao i bivši predsednik suda Nikola Kabašić koji je govorio na jučerašnjem velikom protestnom skupu Srba sa severa u Mitrovici, a povodom najava o otvaranju glavnog mosta na Ibru.

Inače, ispred ulaza u stanicu nalazi se kordon policajaca. Povodom privođenja Arsenijevića i Veljkovića oglasile su se srpske nevladine organizacije koje traže njihovo hitno oslobađanje i osuđuju prekomernu upotrebu sile pripadnika policije kako u uniformama, tako i civilu prilikom njihovog privođenja.

 

BONUS VIDEO: HAPŠENjE AKTIVISTA JER SU SE SUPROTSTAVILI KREČENjU SRPSKE TROBOJKE ŠTO JE NAREDIO KURTI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!