NAJVAŽNIJA PORUKA PREDSEDNIKA VLADE VUČEVIĆA: Nema zatvaranja rudnika "Jasenovac", radite težak posao, vaše porodice žive od ovoga

Novosti online

08. 08. 2024. u 14:29

PREDSEDNIK Vlade Miloš Vučević obišao je danas rudnik "Jasenovac", u Krpoljinu, i poručio svim rudarima da će imati sigurnost.

НАЈВАЖНИЈА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ ВУЧЕВИЋА: Нема затварања рудника Јасеновац, радите тежак посао, ваше породице живе од овога

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

-Ono što smo najavili prilikom obilaska jednog od rudnika u sastavu JP “Resavica”, da ćemo nastaviti da obilazimo sve rudnike, to i danas činimo. Ovde smo u rudniku Jasenovac i ono što je najvažnije da kažem pred našim rudarima, i ministarstvo i Vlada u dogovoru sa predsednikom Republike su doneli odluku da vaš rudnik nastavi da radi i da znate da imate sigurnost. Rudnik će nastaviti da radi, nema zatvaranja rudnika, bitni ste nam, važni ste nam. Znam da imate mnogo problema, da je ovde zastarelija oprema, da je bio manji nivo ulaganja decenijama u nazad i znam da vaše porodice žive od ovoga. Radite težak, visoko riskantan posao, da je ovo važan posao, ova fabrika važna za opštinu Žagubica i deo Braničevskog okruga. Važno je da naši rudari znaju da ih poštujemo iskreno i da će imati podršku za rad. Bez podrške države i Vlade, Resavica bi teško mogla da izdrži pod svim okolnostima koje su nasleđene, ali verujem da će u periodu pred nama dokazati prednost ove podrške. Kao što mi danas, juče i sutra moramo biti zahvalni našim rudarima, poštovati naše rudnike i čuvati ih, jer tako imamo struje.

On je naglasio da je rudarstvo deo nas od srednjeg veka pa do danas te da se toga nećemo odreći.

-Vrlo pažljivo i brižljivo ćemo donositi odluke o otvaranju bilo kog novog rudnika. Poslednjih 21 godinu, samo jedan rudnik je otvoren u Srbiji. Neće biti nikakvih prekopavanja po Srbiji, nego ćemo svaku eventualnu odluku donositi nakon detaljnih studija i analiza, vodeći računa o zdravlju građana i zaštiti životne sredine i ekonomskim interesima za naš narod i državu. Ovaj rudnik nastavlja da radi, neće biti zatvaranja proizvodnje dokle god ima potencijala radićete i vi i nadam se vaši naslediti. Verujem i nadam se da ćemo biti umešni i sposobni i imati sredstava da vama rastu plate, pošto znam da nisu visoke i svakako bi trebalo da budu veće, i ne samo za vas koji ste u jamama, već pričamo i o drugima koji rade drugi posao, koji su neizostavan deo lanca proizvodnje i dobijanja uglja. A od tog uglja nam rade termoelektrane, a baš iz njih dobijamo struju. Baš na tu struju punimo i mobilne telefone i klima uređaje, električna vozila i sve što svakodnevno koristimo. Naša zahvalnost je iskrena, trajna i dokle god je ova politika odgovorna za Srbiju, zajedno sa predsednikom mi ćemo čuvati naše rudnike i ulagati, poštovati i starati se o njima. To je moja najvažnija poruka. Voleo bih da odem i na Pešter- rekao je premijer na završetku posete.

(Dnevnik.rs)

BONUS VIDEO: PREMIJER VUČEVIĆ OBILAZI IZGRADNjU BRZE PRUGE U SUBOTICI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!