JOVO BAKIĆ POZIVA NA KRVAVI MAJDAN U BEOGRADU: Uputio jezive pretnje

Novosti online

08. 08. 2024. u 15:39

MEĐU govornicima nedavno održanog antilitijumskog protesta u Novom Sadu našao se i Jovo Bakić, mentalno labilni profesor Filozofskog fakulteta, koji je široj javnosti odranije poznat po tome što je upućivao brutalne pretnje po život legitimno izabranim predstavnicima državnog vrha Srbije, poručujući im da će ,,plivati po Dunavu“ i da će ih njegovi sledbenici ,,juriti po ulicama“.

ЈОВО БАКИЋ ПОЗИВА НА КРВАВИ МАЈДАН У БЕОГРАДУ: Упутио језиве претње

Foto: Printskrin/Profimedia

Nastavljajući u svom istom nasilničkom maniru, Bakić je sa govorničke pozornice novosadskog protesta poručio državnom rukovodstvu Srbije da odabere „stil plivanja i trčanja“ kojim će bežati, otvoreno prizivajući rat između naroda i države na protestima u Beogradu 10. avgusta. Sve ovo ne treba da čudi, kada se odranije zna da je Bakić osoba izrazito labilnog karaktera, sa ozbiljno narušenim psihičkim zdravljem, zadojen najekstremnijim nasilnim principima staljinističke ideologije, ka kojoj je napravio potpuni zaokret, prešavši veliki put od bivšeg vatrenog dosovca i samoproklamovanog pobornika demokratskih vrednosti do najtvrdokornijeg pasioniranog levičarskog „revolucionara“.

Majdan

Međutim, nikako ne treba smetnuti s uma da ovakvi govornički nastupi obojeni mržnjom zapravo predstavljaju deo šire protestne strategije opozicije i nevladinih ekoloških organizacija, koja se bazira na planskoj i ciljanoj pripremi javnosti za sprovođenje najkrvavijih scenarija u Beogradu 10. avgusta po dobro poznatoj bratoubilačkoj recepturi ukrajinskog Majdana, te da je Bakić samo pijun u mnogo većoj i opasnijoj igri koja se srpskoj prestonici sprema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!