OGLASILA SE PREDSEDNICA ODBORA ZA KIM DANIJELA VUJIČIĆ: "Ispisali su Kurtiju blanko ček kao pokriće da zatvori srpske banke i ukine dinar"

Novosti online

08. 08. 2024. u 16:24

NARODNA poslanica i predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju Narodne Skupštine Republike Srbije, Danijela Vujičić, oglasila se u saopštenju povodom hapšenja aktivista na Kosovu i Metohiji.

ОГЛАСИЛА СЕ ПРЕДСЕДНИЦА ОДБОРА ЗА КИМ ДАНИЈЕЛА ВУЈИЧИЋ: Исписали су Куртију бланко чек као покриће да затвори српске банке и укине динар

Foto: Printskrin

-Nakon mirnih protesta građana u Kosovskoj Mitrovici i jedinstvenog i odlučnog narodnog NE povodom najava Aljbina Kurtija da otvori za saobraćaj most na Ibru, poslušnici najvećeg srbomrsca danas sprovode u delo anticivilizacijski čin, uklanjanja srpske trobojke sa mesta koje je simbol stradanja tri kosovska junaka, sa Trga braće Milića i na tom mestu brutalno hapse političke aktiviste Aleksandra Arsenijevića i Stefana Veljkovća jer su se zatekli na mestu gde očigledno ne treba da postoji ni jedan Srbin.

Šta još treba da se desi u satanizaciji i dehumanizaciji srpskog naroda i njegovih ljudskih prava i sloboda, ne bi li se tvorci takozvanog Kosova odvažili i zaustavili Kurtijev teror ka svemu srpskom sa krajnjim ciljem finalnog etničkog čišćenja našeg naroda, dok im otvaranje mosta služi kao paravan da potpuno ponište sve tekovine dijaloga u Briselu, ponište ZSO i pregaze srpsko postojanje na KiM, direktno ugrožavajući bezbednost srpskog naroda na ovim prostorima.

Evropa se pre par dana na još jedno u nizu bezumlje Aljbina Kurtija o zatvaranju devet filijala Pošta Srbije ponovo oglasila po istom obrascu sopstvene sramote, verbalno i bez konkretnih mera. Bolje da je i ovog puta ćutala, umesto što je na razgovore pozvala onog koji svaki razgovor i dogovor gazi i sprovodi jednostrane i eskalatorne poteze s dalekosežnim posledicama, a sve na štetu srpskog naroda, pokazujući tako svoju nemoć ili suštinsku nezainteresovanost da sprovode povereni mandat i obaveze proistekle iz svih sporazuma čiji su garant sami u sprovođenju bezbednosti, očuvanju reda, poštovanju ljudski prava i sloboda dok na delu nečinjenjem zarad mezimca iz Prištine postaju tihi saučesnicici u etničkom čišćenju Srba sa KiM.

Da li su ključevi Kurtijevih katanaca na srpske banke, pošte, srpske ambulante, srpske opštine, privremene organe, srpske proizvode upravo u rukama međunarodne zajednice?

Ispisali su Kurtiju blanko ček kao pokriće da zatvori srpske banke i ukine dinar i poruku poslali pismom, ali putem njihove pošte jer su srpsku zatvorili kao znak da može jos jednu u nizu vitalnu instituciju da zatvori, a sa nesagledivim posledicama po srpsku zajednicu, budući da ovakvim činom agresije i terora pokušava da zatvori još jednu stranicu srpskog bitisanja na KiM.

Srpski narod je odlučan da istraje u nameri opstanka na vekovnim ognjištima braneći sopstveni identitet od nestanka i agresije, težeći da premosti i savlada sav nered i nesmisao nade Prištine za drugom stranom srpske obale. - navodi se u saoštenju.

BONUS VIDEO:

HAPŠENjE AKTIVISTA JER SU SE SUPROTSTAVILI KREČENjU SRPSKE TROBOJKE ŠTO JE NAREDIO KURTI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!