MOSKVA UPOZORAVA NA POKUŠAJ DESTABILIZACIJE U SRBIJI: Poznata ozloglašena šema Zapada, litijum je samo izgovor!

Novosti online

08. 08. 2024. u 18:58

MOSKVA smatra da su pokušaji da se destabilizuje politička situacija u Srbiji destruktivni i neodgovorni, rekla je portparol ruskog MIP Marija Zaharova.

МОСКВА УПОЗОРАВА НА ПОКУШАЈ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ У СРБИЈИ: Позната озлоглашена шема Запада, литијум је само изговор!

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Profimedia

Akcenat se stavlja na korišćenje tema koje su daleko od politike kao izgovora za provociranje nezadovoljstva javnosti a s ciljem da se podrije stabilnost i diskredituje legalno izabrana vlast.

- Analiza trenutne situacije u prijateljskoj Srbiji pokazuju da su u toku obnovljeni pokušaji određenih nedobronamernih snaga da aktiviraju dobro poznati destruktivni arsenal da bi destabilizovali situaciju u toj zemlji - rekla je Zaharova.

Neki pseudodemokratski krugovi nastoje da cinično, ne vodeći računa o rizicima, u proteste pretvore potpuno prirodnu zabrinutost građana za životnu sredinu, konkretno njihov zahteva odnos prema projektu iskopavanja ruda u interesu razvoja nacionalne ekonomije i boljeg standarda građana.

- Argumenti, dokazi i svrsishodnost nikoga ne brinu - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, u pitanju je poznata ozloglašena shema koju su na Balkanu (i ne samo tu) više puta pokretali zapadni ideolozi „demokratije na trgovima“ i njihove lokalne pristalice.

- Zamisao se ogleda u tome da se pod plaštom pozitivnih namera, preko marionetskih medija i NVO, u javnosti podstaknu negativne emocije i okrenu protiv rukovodstva kako bi vlast izgubila samokontrolu i kontrolu nad situacijom. Takvu taktiku smatramo destruktivnom i neodgovornom. Takve vrste zloupotreba predstavljaju direktnu pretnju Srbiji, dovode u pitanje stalne napore predsednika zemlje i vlade da osiguraju održivi razvoj zemlje i bolji standard građana, ometaju nezavisni i principijelni kurs kako u unutrašnjoj politici, tako i na međunarodnoj sceni - zaključila je Zaharova.

BONUS VIDEO: Mila Pajić podržala rezoluciju o “genocidu” u Srebrenici i veličala Oluju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!