BRNABIĆEVA DETALJNO OBJASNILA: Nije realno da su Finci baš toliko glupi, a naši vrli profesionalni demonstranti toliko pametni (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2024. u 19:49

PREDSEDNICA Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži "Iks", a u svojoj novoj objavi detaljno je objasnila kakva je primena litijuma i zemljama širom Evrope, te da protesti u Srbiji imaju samo dva cilja - da se zaustavi napredak zemlje i sruši vlast.

БРНАБИЋЕВА ДЕТАЉНО ОБЈАСНИЛА: Није реално да су Финци баш толико глупи, а наши врли професионални демонстранти толико паметни (ВИДЕО)

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Vidite, jednoj Finskoj je litijum toliko važan da će, i pored toga što su jedna od ekološki najosvešćenijih zemalja na svetu, seći šume i isušivati jezera da bi došli do njega. Oni su za svoj projekat izdali sve dozvole iako je u pitanju otvoreni rudnik, i već su krenuli sa pripremnim radovima, kao i sa izgradnjom postrojenja za preradu litijuma. Glupi Finci? Ne bih rekla. Pre će biti - nacija koja razume šta su nacionalni interesi, koliko je važna nezavisnost i samostalnost po pitanju ključnih resursa koje, ako si dovoljno srećna i blagoslovena zemlja da ih imaš - ne odričeš ih se. Zemlja koja, kao i Nemačka, Francuska, Velika Britanija i Češka, razume da je litijum pitanje nacionalne bezbednosti i ekonomske konkurentnosti za narednih 100 godina. Kod nas bi bio PODZEMNI rudnik, dakle čak ni nalik onome što Finci moraju da rade da dođu do svog litijuma, a imaju značajno manje rezerve od Srbije. Kod nas ne bi bilo devastacije, poljoprivredna aktivnost bi mogla da se nastavi. Sada se zapitajte zašto tamo nema protesta, zašto opozicija ne koristi ovo za političku borbu i razumećete i političku i bezbednosnu konotaciju koju imaju protesti kod nas i karakter naše opozicije koja jednostavno ne razume koncept nacionalnog interesa oko kog svi treba da se okupe, sve političke razlike po strani. I ponovo - jedini ciljevi protesta su da se (1) zaustavi Srbija i (2) nasilna promena vlasti. Litijum je bogatstvo Srbije, šansa koju bi samo neprijatelj želeo da propustimo. Nije realno da su Finci baš toliko glupi, a naši vrli profesionalni demonstranti toliko pametni - poručila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: Otkrivena istina: U Hrvatskim mejnstrim medijima postoji nalog da se udara po Vučiću i Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!