EKSKLUZIVNO: Iz sata u sat scenario protesta sve jasniji – nadaju se srpskom "Majdanu“

Novosti online

08. 08. 2024. u 19:51

Iako su tokom prethodnih dana lideri prozapadne opozicije ulagali značajne napore u prikrivanje činjenice da, po nalogu svojih stranih mentora, oni stoje iza organizaciji serije protesta širom Srbije, koje su pokušavali da predstave kao „ekološke“ i navodno motivisane borbom protiv eksploatacije litijuma, približavanjem protesta u Beogradu prava slika postaje sve jasnija.

ЕКСКЛУЗИВНО: Из сата у сат сценарио протеста све јаснији – надају се српском Мајдану“

Majdan

Populistička demagogija o borbi za zaštitu životne sredine, koju su navodno pokrenuli „zabrinuti ekolozi“, služila je samo za „zagrevanje atmosfere“, odnosno mobilizaciju što šireg korpusa građana i njihovo ujedinjavanje oko ideje koja je svima prihvatljiva, ali koja nema nikakve veze sa pravim motivima tih protesta. Istinski ciljevi se tek sada postepeno, na kašičicu, prezentuju već „pokrenutim narodnim masama“, pri čamu se računa da će inercija „odraditi svoje“, te da se taj pokret neće zaustaviti čak ni ako se u potpunosti promeni njegov cilj.

Pored brojnih poziva na otpočinjanje dugotrajnih blokada javnih površina, blokade saobraćajnica, građansku neposlušnost i nasilne akte prema državnim institucijama, što su sve već opštepoznati elementi „obojenih revolucija“, upravljanje ovom, ovoga puta po svoj prilici „zelenom revolucijom“, sve očigladnije prauzimaju druge grupacije, čiji je jedini i jasno definisani cilj nasilno rušenje legalno i legitimno izabrane vlasti.

Postepeno poziv na borbu protiv kompanije „Rio Tinto“ zamenjuje poziv na revoluciju, a „zabrinute ekologe“ u povicima i pozivima nadjačavaju dokazani neprijatelji srpskog naroda i države, koji su se do sada skrivali, svesni toga da se na samom početku protesta na njihov poziv niko ne bi odazvao. Postepeno su sve glasniji narativi svojstveni Dinku Gruhonjiću, Aljbinu Kurtiju, Bojanu Pajtiću, Jovi Bakiću i njima sličnima, što se jasno vidi i u pozivu studentima da se u subotu pridruže „protestu protiv genocida“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!