MOMIROVIĆ: Ekonomski rast zavisi od rudarstva i industrije

Novosti online

08. 08. 2024. u 19:44

VELIKA šansa Srbije leži u njenoj bogatoj geologiji i geografskom položaju i zato moramo svi zajedno da se potrudimo da se prirodni resursi stave u funkciju privrede i interesa Republike Srbije, jer bez rudarstva nema ni privrednog razvoja naše zemlje, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas obišao flotaciju i krug jame "Rudnik" na planini Rudnik kraj Gornjeg Milanovca.

МОМИРОВИЋ: Економски раст зависи од рударства и индустрије

FOTO: Novosti

- Danas sam na planini Rudnik obišao rudnik koji već 20 godina uspešno vodi kompanija. Ovde u srcu Šumadije ruda se vadi više od 2.000 godina i 2.000 godina vredni rudari prerađuju rudu olova, cinka, ali i bakra i srebra. Ovaj rudnik danas zapošljava 450 radnika, svi rudari imaju beneficiran radni staž i uslove koji garantuju sigurnost u obavljanju izuzetno teškog posla. Plate koje ovi ljudi primaju znače sigurnost za njihovu decu i sigurnost za njihove porodice, ali ono što je možda i važnije oni stvaraju novu ekonomsku vrednost koja omogućava državi da povećava plate našim lekarima, učiteljima, policajcima i vojnicima. Nema potrebe da napominjem da se i u ovom rudniku, svi procesi odvijaju uz poštovanje najviših nivoa zaštite životne sredine- istakao je ministar Momirović.

-Pukovodstvo kompanije uložilo je mnogo, kako u osavremenjavanje procesa eksploatacije rudnika, tako y razvoj i edukaciju zaposlenih- rekao je ministar Momirović i dodao da su danas ovde, među zaposlenima i mladi inženjeri iz Gornjeg Milanovca i Čačka koji su dobili priliku da rade, a samim tim i da ostanu u rodnom kraju.

Ministar Momirović je takođe istakao da kroz naporan rad i posvećenost naših rudara, obezbeđujemo neophodne resurse koji pokreću industriju i izgradnju infrastrukture.

BONUS VIDEO:

"HVALA VUČIĆU ŠTO JE DOVEO FABRIKU MINT U MOJU LOZNICU" Studentkinja se zahvalila predsedniku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!