POLITIKOLOZI OBJASNILI: Antilitijumski protest u Beogradu ima sve odlike Evromajdana

Novosti online

08. 08. 2024. u 20:55

Opozicioni političari i lideri ekoloških udruženja u Srbiji gotovo da ne skrivaju da će na predstojećem protestu u Beogradu 10. avgusta svim silama pokušati da izazovu ogoljeni građanski rat.

ПОЛИТИКОЛОЗИ ОБЈАСНИЛИ: Антилитијумски протест у Београду има све одлике Евромајдана

Foto: Profimedia

Tačno deset godina je prošlo od brutalnih scena ubistava i potpune anarhije na ulicama ukrajinske prestonice Kijeva, a domaći politikanti su se svojski potrudili da za to vreme prouče sve taktike i metode na kojima počivaju savremeni državni udari – obojene revolucije.

Priča je uvek ista, organizatori obojenih revolucija nikada ne guraju stranke u prvi plan jer se dobro zna da ljudi duboko preziru izdajničke i anacionalne partije i političare, pa se tako kao nosilac protestne ideje i kvazigrađanske pobune odjedanput u javnosti pojavljuje novi ,,neuprljani“ i izrazito nestranački pokret, koji je najčešće, ali ne nužno omladinskog ili studentskog karaktera - 5. oktobra 2000. godine u Srbiji je to bio Otpor!, u Gruziji 2003. godine ,,Dosta!“ (Kmara!) a u Ukrajini 2004. godine nosio je naziv ,,Vreme je!“ (Pora).

Ukoliko pažljivo osmotrimo šire političke prilike našeg društva u prethodnom periodu, jasno ćemo uvideti da je ova uloga tzv. nestranačkog arbitra društvenih zbivanja u Srbiji jasno i nedvosmisleno pripala inicijativi ,,ProGlas“, koja se niotkuda naprasno pojavila i ubrzo počela da sistematski sprovodi negativnu kampanju s ciljem satanizacije i delegitimizacije državnog vrha Srbije uz podršku moćne srbomrziteljske medijske mašinerije.

Politikološki stručnjaci za obojene revolucije jako dobro znaju da je model njihovog sprovođenja nepogrešivo isti – izazivanje destabilizacije u društvu radi stvaranja opravdanja za nasilno svrgavanje sa vlasti najviših državnih predstavnika ,,zemlje mete“, a sve u cilju promene njene aktuelne spoljnopolitičke orijentacije.

Kada sve saberemo, nije teško zaključiti da su u Srbiji u ovom trenutku prisutni svi navedeni preduslovi za otpočinjanje Beo-majdana – ProGlas (OTPOR), sistematska kampanja satanizovanja predsednika Srbije, kao i specifična međunarodna pozicije naše zemlje zbog principijelnog stava Srbije u pogledu neodstupanja od nezavisne i suverene politike i poštovanja međunarodnog javnog prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!