NEONACISTI SE UDRUŽUJU SA OPOZICIJOM NA SUTRAŠNJEM PROTESTU: Opasan pokušaj izazivanja haosa i destabilizacije države (FOTO)

Novosti online

09. 08. 2024. u 13:13 >> 13:19

ČETIRI neonacističke organizacije iz Srbije - Zentropa, Srbska Akcija, Klub 451 i Zboraška Omladina, koje su povezane s neonacistima iz inostranstva, aktivno preko Telegram grupa, Instagrama i drugih mreža pozivaju na politički protest koji u subotu, 10. avgusta, organizuje deo opozicije pod paravanom protivljenja Rio Tintu!

НЕОНАЦИСТИ СЕ УДРУЖУЈУ СА ОПОЗИЦИЈОМ НА СУТРАШЊЕМ ПРОТЕСТУ: Опасан покушај изазивања хаоса и дестабилизације државе (ФОТО)

Foto: Kurir

Neonacisti u svom pozivu traže od svojih pristalica da stanu "u isti stroj sa našom braćom ekolozima".

Foto: Kurir

 

Ove četiri organizacije već nekoliko meseci organizuju ulične akcije, a poslednju su odradili sa mađarskom "Legio Hungaria", koja otvoreno propagira neonacizam, gde su marširali Beogradom u neonacističkim majicama i ističući nacistička obeležja.

Foto: Kurir

 

Vođe Kluba 451 i Zentrope usko su povezane sa ukrajinskim neonacistima i javno podržavaju Ukrajinu u sukobu sa Rusijom.
S obzirom na ranije aktivnosti ovih neonacističkih grupa, nije teško zaključiti da cilj nije navodna borba za zaštitu životne sredine, već očigledan opasan pokušaj izazivanja haosa, destabilizacije države i rušenje vlasti u Srbiji.

(Kurir)

BONUS VIDEO: MILA PAJIĆ PODRŽALA REZOLUCIJU O ''GENOCIDU'' U SREBRENICI I VELIČALA OLUJU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!