DOKLE OVO IDE? Na čelu protesta u Vranju profesor gimnazije koji je srednjoškolce uvlačio u politiku

Novosti online

09. 08. 2024. u 14:54

KAO glavni organizator večerašnjeg političkog protesta, deklarativno usmerenog protiv iskopavanja litijuma u Vranju, nedvosmisleno se izdvaja Dragan Antić, profesor geografije u vranjanskoj Gimnaziji ,,Bora Stanković“ i član „Ekološkog ustanka“ Aleksandra Jovanovića zvanog Ćuta.

ДОКЛЕ ОВО ИДЕ? На челу протеста у Врању професор гимназије који је средњошколце увлачио у политику

Foto: Printskrin Jutjub/Vranje News

Posebno je interesantno da je Antić u svojoj lokalnoj sredini odranije uveliko poznat po tome što je jedan od retkih prosvetnih radnika koji je u kontinuitetu zloupotrebljavao svoj položaj profesora, tako što je mobilisao srednjoškolce kojima je predavao geografiju da učestvuju u politici, te koristio svaku priliku da ih podstakne na politički aktivizam, a što, pored toga što je krajnje nemoralno, u prvom redu je i nezakonito.

Naime, njegovi sugrađani, roditelji srednjoškolaca kojima je Antić predavao su počev od 2022. godine u više navrata iskazivali nezadovoljstvo zbog Antićevog besramnog uvlačenja njihove dece u njegovu privatnu političku borbu, jer je Antić tokom svojih časova geografije nosio majice sa stranačkim simbolima, primoravao učenike da potpišu „ekološke“ peticije protiv državnog vrha Srbije, ali i da se kao volonteri priključe političkim akcijama koje organizuje NVO „Generator“ iz Vranja.

Ne treba izostaviti da je Antić dugogodišnji bliski politički partner vranjanskog ogranka Đilasove Stranke slobode i pravde (SSP), sa kojom se pod istim barjakom borio na svim protestima u poslednjih nekoliko godina. Kada sve ovo znamo, postavlja se pitanje u kom će trenutku Antić preći granicu, te iz političkog očaja njegovih stranačkih kompanjona pokušati da primora vranjanske srednjoškolce da i oni daju svoj „doprinos“ u rušenju Srbije po ugledu na ukrajinski Majdan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!