ĆUTINA ORGANIZACIJA JAVNO OBJAVILA INSTRUKCIJE ZA BEOMAJDAN: Ogoljeno kako će se sve odigrati

Novosti online

09. 08. 2024. u 18:12

POLITIČKA organizacija ,,Ekološki ustanak“ Aleksandra Jovanovića Ćute na društvenim mrežama je objavila precizno uputstvo za učesnike sutrašnjeg protesta u Beogradu, i time napokon ogolila pravi karakter ovog događaja.

ЋУТИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЈАВНО ОБЈАВИЛА ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА БЕОМАЈДАН: Огољено како ће се све одиграти

Foto: Profimedia/Printskrin

Iako su u prethodnom periodu politikanti i kvaziekolozi svim silama pokušavali da ubede građane da će antilitijumski protest u Beogradu 10. avgusta biti miran i nenasilan, svojim kristalno jasnim objavama na društvenim mrežama uoči Beomajdana nepovratno su demantovali sami sebe.

Naime, Ćutin Ekološki ustanak je posredstvom društvenih mreža objavio ,,Uputstvo za protest“ u kom se kroz niz tačaka daju precizne instrukcije demonstrantima za učešće na protestima, pa se tako između ostalog ljudima skreće pažnja da pripreme rastvor sode bikarbone u vodi ili ampule sa fiziološkim rastvorom kako bi bili spremni za policijske suzavce, saopštava im se da se ne postavljaju na čelo kolone ukoliko na protest dolaze sa decom ili kućnim ljubimcima, da obavezno ponesu kačket i masku kako bi sakrili lice od kamera, itd., što direktno razotkriva prikrivenu činjenicu da organizatori planiraju da uvuku okupljene demonstrante u brutalni krvavi sukob sa organima reda.

Iako na prvi pogled deluje šokantan, ovakav sled događaja uoči Beomajdana ne izaziva nikakvo posebno čuđenje kod domaćih politikologa koji se duži niz godina bave naučnim istraživanjem fenomena obojenih revolucija, iznoseći tvrdnje da je jedna od glavnih razlika između obojene revolucije i običnog građanskog protesta u tome što se kod obojenih revolucija u jednom trenutku nepogrešivo uvek pojavljuju ,,profesionalni instruktori za proteste“, koji, ne želeći ništa da prepuste slučaju, izdaju najdetaljnije smernice za obične ljude na skupu – protestne amatere, kako ih oni kolokvijalno nazivaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Svetislav Pešić otkrio o orlovima posle meča Srbija - SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!