"NOVOSTI" SAZNAJU: Ruske službe zvanično obavestile Vučića - spremaju se neredi i državni udar

Novosti online

09. 08. 2024. u 18:29

RUSKE službe bezbednosti su pisanim putem upozorile predsednika Aleksandra Vučića da se u Srbiji pripremaju masovni neredi čiji je krajnji cilj državni udar i svrgavanje legitimno izabranog rukovodstva zemlje.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Руске службе званично обавестиле Вучића - спремају се нереди и државни удар

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ova informacija "Novostima" je potvrđena u Predsedništvu Srbije i uklapa se u naša ranija saznanja da se na sutrašnjem skupu prozapadne opozicije i "ekoloških" pokreta u Beogradu zapravo sprema majdanizacija naše zemlje koju svesrdno podržavaju i pojedine zapadne obaveštajne službe.

Formalni povod za okupljanje, čiji se scenario i dalje drži i tajnosti, jeste borba protiv iskopavanja litijuma u Jadru i okolini, a suštinski cilj je pokušaj destabilizacije i nasilne smene vlasti.

Da je sutrašnji miting veliki test za bezbednost potvrđuje i to što se putem društevnih mreža na dolazak u centar srpske prestonice pozivaju i ekstremne grupe poput neonacističkih organizacija: Zentropa, Srbska Akcija, Klub 451 i Zboraška omladina.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović upozorio je da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano i pozvao učesnike protesta da svoje pravo na mirno okupljanje iskoriste u skladu sa Ustavom i zakonima Republik Srbije. M

inistar unutrađnjih polsova Ivica Dačić takođe je kazao da nasilje na ulici neće niti dozvoljeno, kao i napadi na državne institucije i pripadnike policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)