STEVANDIĆ: Litijum kao lažni izgovor za destabilizaciju Srbije i stvaranje uslova za obojenu revoluciju

Novosti online

09. 08. 2024. u 20:18

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske, dr Nenad Stevandić, komentarišući političku situaciju u Srbiji, istakao je da pitanje litijuma nije prvenstveno ekološko, već političko pitanje koje izaziva pođele i sukobe unutar zemlje.

СТЕВАНДИЋ: Литијум као лажни изговор за дестабилизацију Србије и стварање услова за обојену револуцију

Foto D. Gavrić

- Opozicija smatra da može iskoristiti pitanje litijuma kao sredstvo osvete za izgubljene izbore i smanjeni uticaj, dok strane službe vide u njemu potencijalnu tačku za izazivanje sukoba i nestabilnosti, čime bi se nezavisna politika Srbije mogla promijeniti u korist stranih interesa. Vučićevu posvećenost poziciji i razvoju Srbije pokušavaju okrenuti protiv njega, optužujući ga da stabilnost i napredak ostvaruje na štetu zdravlja naroda. Nikada ranije se nije okupilo toliko različitih interesnih grupa, od tajkunsko-medijskog, finansijskog, do stranog obavještajnog spektra, uz saradnju domaćeg autošovinističkog lobija, protiv Srbije i njenog predsednika - naglasio je Stevandić.

Stevandić je dodao da je opozicija uspela lansirati pitanje litijuma kao sredstvo destrukcije i razdora u Srbiji, te da već pokušavaju da ga dodatno rasplamsaju.

- Kad vidim ko sve učestvuje u ovoj harangi i kako ih podržavaju Priština, Zagreb i Sarajevo, te Kurti, razni Štukani i Gluhonjići, sve postaje kristalno jasno. Ko voli Srbiju, sve mu je jasno. A Srbija nije glupa i naivna - poručio je Stevandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Svetislav Pešić otkrio o orlovima posle meča Srbija - SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!