OGLASIO SE VESIĆ: Huligani maltretiraju građane blokadom - najavio šta se dešava sa polascima vozova

Novosti online

10. 08. 2024. u 23:11

MINISTAR Goran Vesić rekao je da je grupa huligana večeras je nasilno blokirala železničke stanice Prokop i Novi Beograd prekidajući redovan železnički saobraćaj, te dao saopštenje povodom toga.

ОГЛАСИО СЕ ВЕСИЋ: Хулигани малтретирају грађане блокадом - најавио шта се дешава са поласцима возова

Foto Tanjug

- Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se železničke linije od Novog Sada do Beograda skrate do železničke stanice Zemun kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbednosti putnika koji koriste vozove. Za sutra je iz železničke stanice Prokop planirano 60 polazaka vozova i očekuje se oko deset hiljada putnika. Ukoliko huligani nastave da blokiraju ove železničke stanice, svi planirani polasci moraće da budu otkazani, a građanke i građani koji su kupili karte za sutrašnje polaske neće moći da putuju. Kao ministar nadležan za saobraćaj apelujem da se prekinu blokade pruga. Predsednik Vučić i Vlada uložili su mnogo napora da se izgradi železnička stanica Prokop kao i da se rekonstruiše železnička stanica Novi Beograd kao i da de izgradi brza pruga do Novog Sada. Desetine hiljada ljudi koristi vozove čiji su polasci sada pod znakom pitanja a mnogi od njih rade u Beogradu ili Novom Sadu, a žive u drugom mestu. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podneće tužbe za naknadu štete protiv učesnika blokade. Oni koji blokiraju železničke stanice samo su pokazali da njihov cilj nije briga za životnu sredinu, već da destabilizuju zemlju, maltretiraju građane i ruše legitimno izabranu vlast - napisao je Vesić na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)