ORGANIZATORI PROTESTA ŽELE GRAĐANSKI RAT U SRBIJI: Kristalno jasan cilj protesta

Novosti online

10. 08. 2024. u 23:53

NA nasilnim protestima u Beogradu, koji su održani pod izgovorom protivljenja iskopavanju litijuma u Srbiji, do kraja su ogoljene namere njihovih direktnih organizatora, opozicionih partija koje su ne tako davno poražene na parlamentarnim izborima, kao i njihovih eksponenata smišljeno ravnomerno raspoređenih u različita ekološka udruženja, kako bi se pripremio teren za potpunu politizaciju i radikalizaciju „ekoloških“ tema.

ОРГАНИЗАТОРИ ПРОТЕСТА ЖЕЛЕ ГРАЂАНСКИ РАТ У СРБИЈИ: Кристално јасан циљ протеста

Foto: Tanjug

Naime, dešavanja u Beogradu su predstavljala jasnu i nedvosmislenu potvrdu informacija koje su službe bezbednosti Ruske Federacije uputile srpskim državnim organima uoči protesta, a koje su upozoravale na pripreme za nasilnu smenu vlasti u Beogradu, po ukrajinskom scenariju „obojenih“ revolucija – odnosno takozvani Beomajdan. Međutim, ono što je možda još veća potvrda Beomajdana je da su u tom tonu izvestili čak i zapadni mediji poput „Asošijejted presa“, koji su takođe povukli paralelu između dešavanja u Beogradu i rušenja Viktora Janukoviča na Majdanu. Ujedno, ne treba zanemariti ni izjave samih organizatora Beomajdana, poput doktorke Dragane Đorđević, koja je, ako se izuzmu opšti delovi o navodnoj pogubnosti eksploatacije litijuma, između ostalog pozvala i na potrebu za prelaskom na proizvodnju energenata iz biomase u cilju smanjivanje zavisnosti od energenata iz Rusije, što očigledno ima i prikriveni dublji politički smisao kada su u pitanju odnosi između Srbije i Rusije.

Interesantno, a sada već kristalno jasno i sa kojim ciljem, ovi protesti su imali snažnu podršku medijskih kuća u vlasništvu Dragana Šolaka, koje se već niz godina isključivo bave pokušajima destabilizacije Srbije, ne birajući teme i povode za to. Na tom poslu Šolakovi mediji tokom proteklih godina su dobili i pomoć pojedinih regionalnih medija pre svega iz Sarajeva i Zagreba, koji su na sebe preuzeli deo destruktivnih aktivnosti umerenih prvenstveno protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao ključnog simbola srpske samostalnosti i glavne pretnje po Šolakovo dalje bogaćenje na račun građana Srbije. Takođe, pored zajedničke politike i mržnje prema Srbiji, javna je tajna da ove medije za Šolaka vežu i netransparentni finansijski interesi, odnosno prikriveno vlasništvo njegovih firmi u njima.

Tako je potpuno očekivano što su sinoć upravo islamistička „Slobodna Bosna“, ali i hrvatski portal „Dnevno“ sinhronizovano i istovremeno, a verovatno se i utrkujući ko će biti prvi, izvestili o tome kako Srbiji preti građanski rat, što je scenario koji priželjkuju organizatori Beomajdana, a što kada je reč o ovim medijima nedvosmisleno i po ko zna koji put ukazuje za koga rade i koji su zadatak dobili.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)