VUJOVIĆEVA O JUČERAŠNJIM PROTESTIMA: Dok Marinika i Ćuta sede na pruzi neka se osvrnu na Prokop i sve što je ova vlast uradila za građane...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

11. 08. 2024. u 08:41

BLOKADOM pruga u nameri da zaustave privredu i razvoj Srbije, stvarni organizatori jučerašnjeg protesta pokazali su destruktivne namere i nebrigu o građanima. Pod izgovorom lažne ekološke borbe, pokušali su, po već viđenom scenariju, anarhijom i jeftinim parolama da ostvare svoje političke ciljeve, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

ВУЈОВИЋЕВА О ЈУЧЕРАШЊИМ ПРОТЕСТИМА: Док Мариника и Ћута седе на прузи нека се осврну на Прокоп и све што је ова власт урадила за грађане...

Foto: Novosti

Njenu reakciju na jučerašnja dešavanja prenosimo u nastavku teksta:

"Oštro osuđujem pokušaje pripadnika bivšeg režima da izazovu haos i destabilizuju zemlju da bi na ulici, mimo izbora i volje građana, prigrabili vlast.

Blokada pruga i puteva predstavlja grubo kršenje zakona, teror politički instruisane manjine i maltretiranje građana. Takvi potezi ne smeju da budu tolerisani. Paradoks je u tome što kvazi-ekolozi blokiraju vozove, koji su ekološki vid prevoza, sa nultom emisijom štetnih materija. 

Blokadom vozova, čiji su rad onemogućile neodgovorne kolovođe protesta iz bivše vlasti, ruše se osnovna načela dekarbonizacije - važnog stuba Zelene agende. 

Dok Marinika Tepić i Aleksandar Jovanović Ćuta sede na pruzi nek se osvrnu na stanicu Prokop i neka pogledaju šta je ova vlast uradila za građane, što njihovim bliskim kolegama nije padalo na pamet. 

Lažni ekolozi trebalo bi i da znaju da su blokirali upravo ekološki vid prevoza ali je, kao u slučaju litijuma, jasno da njih za ekologiju nije briga. 

Kao predstavnik odgovorne vlasti koja brine o građanima, želim da naglasim da nema razloga za brigu, jer nećemo dozvoliti destabilizaciju i zaustavljanje srpske ekonomije" jasna je Vujovićeva.

BONUS VIDEO: Vođa protesta Marinika Tepić udarila na Đilasa: Nećeš kopati!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)