OGLASILA SE MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ: N1 povredio zakon i montirao svnimak svom prilogu! (VIDEO)

Novosti online

11. 08. 2024. u 16:34

10. avgusta na internet portalu N1, objavljen je tekst pod naslovom „Đedović prekinula vezu na pitanje o protestima", a u okviru koga je objavljen video snimak razgovora, koji je zapravo montiran na način da ne prenosi u celosti sadržinu razgovora.

ОГЛАСИЛА СЕ МИНИСТАРКА ЂЕДОВИЋ ХАНДАНОВИЋ: Н1 повредио закон и монтирао свнимак свом прилогу! (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo

Pri samom kraju razgovora, tokom kojeg novinarka nije rekla da razgovor snima, a pitanja kada je imala prilike pred kamerama nije postavila, Đedović Handanović je doslovno rekla: „Da ne bi više zadržavali, da može više ljudi da zove, možete slobodno poslati dodatna pitanja na naš mejl. Hvala Vam".

Međutim na video snimku kao i u TV prilogu se ne čuje ovaj deo, već se preko reči ministra čuje pitanje novinarke o najavljenim protestima DOK je glas ministarke Đedović Handanović u tom momentu PRIGUŠEN. Tekstom i prilogom koji ste objavili predstavlja se tendeciozno kako je navodno na pitanje o protestima samo usledilo “hvala, hvala i onaj dobro poznat signal koji znači kraj veze".

Iz teksta koji ste objavili jasno je da je reč o jednom retoričkom pokušaju da se predstavi kako Dedović Handanović izbegava odgovor na pitanje o protestima, što je apsolutno netačno.

Novinarka je ovaj kontakt centar očigledno zamislila kao priliku za anoniman interviju i to na najneprofesionalniji način - „prigušivanjem" reči ministra.

U prilog vašoj nameri da selektivno prenosite informacije, govori i činjenica i da ste izbacili i deo odgovora u vezi sumporne kiseline, tačnije: „Što se količina tiče, ono što znamo sada jeste da će se godišnje duplo manje koristiti nego što je trenutna procena da se godišnje koristi u 2024. godini. Da naglasim što se tiče sumporne kiseline, mi je trenutno koristimo i u farmaceutskoj i hemijskoj industriji, apsolutno bezbedno".

Možemo da zaključimo da je povređena obaveza iz člana 9. Zakona o javnom informisanju i medijima, te da je povređen javni interes u delu „istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana" iz člana 15. stav 1. tačka 1. istog zakona očigledno jasnom intencijom vaše novinarke, usled razloga koji su samo njoj poznati - a oni svakako nisu objektivno i nepristrasno izveštavanje iako upravo voli da se takvim novinarom predstavlja javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)