BIĆU NAJGORI MOGUĆI POLICAJAC ZA RIO TINTO: "Gori ću im biti ja nego svi oni koji su se tobože borili protiv njih, a želeli vlast bez izbora"

Novosti online

11. 08. 2024. u 19:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti "najgori mogući policajac" za Rio Tinto, veći od onih koji se predstavljaju kao protivnici te kompanije, kao i da je spreman da razgovara o referendumu po pitanju iskopavanja litijuma.

БИЋУ НАЈГОРИ МОГУЋИ ПОЛИЦАЈАЦ ЗА РИО ТИНТО: Гори ћу им бити ја него сви они који су се тобоже борили против њих, а желели власт без избора

Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

- Biću najgori mogući policajac za Rio Tinto. Gori ću im biti ja nego svi oni koji su se stvarno i tobože borili protiv njih, a u stvari su želeli da se bez izbora dočepaju vlasti. A da li ima zaista zabrinutih ljudi? Pa naravno da ima. I zbog njih sam sve ovo i rekao. I zbog njih uvek sam spreman da idem da razgovaram na svaki mogući način, sa svakim od njih - rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

On je kazao da se bori za istinu, da u društvu može da se razgovara, kako država ne bi propustila veliku šansu "ako je sve u redu po pitanju zdravlja i zaštite životne sredine".

Istakao je da može da razgovara o referendumu, navodeći da treba doneti odluku da li da se on održi na teritoriji grada Loznice ili na teritoriji cele Srbije.

- Samo se plašim da, kakvo god glasanje da postoji, da ćete uvek gledati kako da ga izbegnete - naveo je Vučić.

- Za te dve godine mi moramo da razgovaramo, da vidimo šta je to što možemo da dobijemo, šta je to što neće da bude onako kako bismo voleli i tek posle ćemo da donosimo odluku - ukazao je Vučić.

Istakao je da se rukovodi samo interesima Srbije.

- Moja kancelarija i moja vrata otvoreni su im uvek i u svakom trenutku, uvek mogu da dođu da razgovaraju mogu da mi prenesu šta je to što oni misle da je loše, šta je to što im preti, možemo da razgovaramo o tome, ali da razgovaramo o činjenicama, ne mogu o teorijama zavere da razgovaram - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)