UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Vučićev život je u opasnosti jer se zalaže za mirno rešenje u Ukrajini"

Novosti online

12. 08. 2024. u 08:08

POSLE pokušaja atentata na slovačkog premijera Roberta Fica i kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u opasnosti, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin u intervjuu za RIA Novosti.

УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: Вучићев живот је у опасности јер се залаже за мирно решење у Украјини

Foto: Tanjug

- Kada je bio pokušaj atentata na gospodina Fica, a zatim i na Trampa, rekao sam predsedniku Vučiću da se pripremi, jer se nešto dešava sa svima koji se zalažu za mirno rešenje u Ukrajini, neko puca na njih - rekao je on.

Prema Vulinovim rečima, Vučićev život je ugrožen od onih koji bi želeli da Srbija prestane da bude vojno neutralna, da uvede sankcije Rusiji, prizna nezavisnost Kosova i napusti Republiku Srpsku u Bosni i Hercegovini.

- Vučić je takođe pod pretnjom narko-klanova koje smo otkrili, čiji su članovi u bekstvu - dodao je potpredsednik Vlade Srbije, koji je ranije bio na čelu Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosne informativne agencije (BIA), podseća RIA Novosti.

Foto: Tanjug

On je istakao da ovako velike organizovane kriminalne grupe nikada ne nastaju bez podrške moćnih obaveštajnih službi i pozvao na povećanje mera bezbednosti šefa srpske države.

Predsednik Srbije je krajem prošle nedelje rekao da je iz Moskve dobio upozorenje da se u zemlji sprema državni udar. Ovo se dogodilo usred masovnih protesta protiv rudarenja litijuma. Prema Vulinovim rečima, cilj ovih protesta nije zaštita životne sredine, već rušenje aktuelne vlasti, prenose ruski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo