RISTIĆ O HAOSU KOJI JE NAPRAVILA OPOZICIJA: Blokada pruga nije demokratija

Novosti online

12. 08. 2024. u 11:29

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić ocenio je danas da je litijum jedna od društvenih tema u vezi sa kojom mora da se pokaže zrelost, da se sasluša mišljenje stručnjaka i razgovara.

РИСТИЋ О ХАОСУ КОЈИ ЈЕ НАПРАВИЛА ОПОЗИЦИЈА: Блокада пруга није демократија

Nikola Skenderija

On je za RTS, a povodom protesta protiv iskopavanja litijuma koji se održao u Beogradu, rekao je da blokade železničkih pruga nisu nešto što se događa u demokratskim društvima.

- To je jedna od tema u vezi sa kojima moramo da pokažemo zrelost i odgovornost i da razgovaramo, da saslušamo stručnjake, a ne stručnjake opšte prakse. Dakle, da saslušamo stručnjake i da vidimo šta će nam naši stručnjaci i inostrani reći i da onda zajedno donesemo odluku koja je u najboljem interesu naše zemlje - naveo je Ristić.

Komentarišući održani protest u Beogradu, Ristić je naveo da je samo okupljanje prošlo u demokratskoj atmosferi, ali da pokušaj blokada međunarodnih železničkih pruga nije nešto što se radi u demokratskim društvima.

- To je ono kada imate dilemu da li koristiti silu argumenata ili argumente sile, pa onda pokažete slabost i počnete da koristite argumente sile. Nema potrebe za tim. Nećemo mi jedni druge ubediti tako što ćemo vršiti nasilje jedni nad drugima, već ćemo i jedni druge ubediti tako što ćemo izneti dovoljno utemeljene argumente po bilo kom pitanju, pa i ovom. Dakle, u tom smislu, pred nama je proces dijaloga - rekao je on.

Ristić je pozvao sve zainteresovane građane, stručnjake, institucije, udruženja građana, da se uključe u dijalog kako bi se zajednički došlo do odluke koja će biti u interesu svih građana zemlje, kao i u interesu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo