VULIN: Srbi i Rusi se izborili za slobodu koju su doneli i drugim narodima, ali im oni nikada nisu oprostili što su ih oslobodili od nacizma

Novosti online

12. 08. 2024. u 11:50

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji, prisustvovao je u Patriot parku, u blizini Moskve, svečanosti otkrivanja spomenika jugoslovenskim partizanima.

ВУЛИН: Срби и Руси се изборили за слободу коју су донели и другим народима, али им они никада нису опростили што су их ослободили од нацизма

Foto: Jandeks

Potpredsednik Vulin je rekao da su se Srbi i Rusi sami izborili za slobodu u Drugom svetskom ratu i da su slobodu doneli i drugim narodima, ali da im ti narodi nikada nisu oprostili što su ih oslobodili od nacizma.

- Srbi i Rusi nikada nisu izabrali pogrešnu stranu istorije i ako sumnjate gde je sloboda, samo vidite gde su Srbi i Rusi. Naši preci su nas uveli na pobedničku stranu istorije i zato mi ne menjamo istoriju i ne damo da to rade oni koji se svoje istorije stide. Ne stide se oni zločina svojih predaka, oni se stide njihovog poraza. I zato vas pozdravljam pozdravom jugoslovenskih partizana, pozdravom koji je i danas istinit kao i tada: "Smrt fašizmu, sloboda narodu" - poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)