"SRBIJA NIKADA NEĆE UVESTI SANKCIJE RUSIJI": Snažna poruka Vulina tokom posete Moskvi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 08. 2024. u 17:33

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u višednevnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa savetnikom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za spoljnopolitička pitanja Jurijem Ušakovim kao i sa direktorkom Ruskog eksportnog centra Veronikom Nikišinom.

СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ УВЕСТИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Снажна порука Вулина током посете Москви (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Potpredsednik Vlade RS je istako da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije postala deo antiruske histerije i nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji. Vulin je naglasio da naše narode vezuje vekovno prijateljstvo i da odnosi dva zemlje nikada nisu bili iskreniji i sadržajniji čemu su najviše doprineli lični i prijateljski odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Potpredsednik Vulin se savetniku ruskog predsednika Ušakovu zahvalio na principijelnom stavu Ruske Federacije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i dodao da srpski narod nikad neće zaboraviti podršku u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i glasanju protiv sramne rezolucije o Srebrenici.

Nakon sastanka sa Jurijem Ušakovim, potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se i sa direktorkom Ruskog eksportnog centra Veronikom Nikišinom. 

Foto: Novosti

 

Potpredsenik Vulin i direktorka Nikišina su se složili da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou kao i da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje.

Potpredsednik srpske vlade je istakao da naša zemlja nije i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji iako su to mnogi tražili od nas. Naglasio je da su ruske investicije uvek dobrodošle u Srbiji i dodao da je između dveju zemalja, i pored pokušaja nametanja ograničenja, nastavljena trgovinska saradnja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O BIOGORIVU, RUDOLFU I PODMORNICAMA: Od kada je čoveka civilizacija traži prijateljske energente