''KURTI JEDINO ŠTO ŽELI JESTE RAT'': Petar Petković o izjavi lažnog premijera lažne države

Novosti online

13. 08. 2024. u 20:13

NAJNOVIJA izjava Aljbina Kurtija da most na Ibru mora biti otvoren i da o toj temi nema razgovora, jasno pokazuje da Kurti jedino što želi jeste rat i izazivanje sukoba sa dalekosežnim posledicama.

КУРТИ ЈЕДИНО ШТО ЖЕЛИ ЈЕСТЕ РАТ: Петар Петковић о изјави лажног премијера лажне државе

foto Kancelarija za KiM

Nadam se da je sada svima jasno, posebno u međunarodnoj zajednici, ko je Aljbin Kurti - balkanski piroman, koji žudi za sukobom i izazivanjem haosa u regionu! 

Kurtija nikada dijalog nije ni interesovao, a naročito ne ZSO, jer njegova politika je etnički čisto tzv. Kosovo, očišćeno od Srba. Za poslednje dve godine Kurti jedino što je radio i što čini i danas su nasilni i jednostrani potezi koji imaju za cilj proterivanje i progon srpskog naroda sa KiM. 

Jednostrano otvaranje mosta je sa bezbednosnog aspekta izuzetno opasan potez kojim Kurti želi da dovede do sukoba. Čak i u danu kada zvaničnici SAD, ali i danima unazad i drugi članovi Kvinte, kao i EU i KFOR, jasno upozoravaju da pitanje mosta jedino može da se reši u dijalogu u Briselu i nikako drugačije, Kurti najstrašnije gazi po dijalogu i ideji normalizacije.

Da li je u tome sam ili zapravo ima prećutnu podršku, najbolje će se pokazati na temi mosta. Može Kurti da donosi kakve god hoće odluke, ali dokle god je KFOR fizički prisutan na mostu i ne dozvoli njegovo otvaranje, most neće ni biti otvoren.

Zato jedino možemo da se uzdamo u KFOR da će se držati svoje javno izgovorene reči i da neće dopustiti sprovođenje suludih i opasnih Kurtijevih ratnih planova- istakao je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao