MOMIROVIĆ: Domaće tržište je osnova za jačanje domaćih kompanija

Novosti online

14. 08. 2024. u 14:29

JEDAN od osnovnih resursa svake države je tržište, a naše, srpsko tržište je osnova za jačanje domaćih kompanija i mi moramo nastaviti sa stvaranjem okruženja kako bi naši proizvođači imali priliku da svoje proizvode plasiraju pre svega našim građanima, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon obilaska domaće kompanije u Novim Banovcima.

МОМИРОВИЋ: Домаће тржиште је основа за јачање домаћих компанија

Foto: Ministarstvo

- Snaga svake poljoprivrede nalazi se u malim proizvođačima. Poštujući postulate tržišne ekonomije mali proizvođači moraju da osećaju podršku od dva važna stuba, od svoje Vlade koja treba da im obezbedi subvencije i od domaćeg tržišta koje mora da im bude motor razvoja. Vlada je poslednjih godina obezbedila veliko povećanje svih vrsta poljoprivrednih subvencija i to jeste jaka osnova za rast poljoprivredne proizvodnje - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je danas u Novim Banovcima obišao proizvodni pogon kompanije koja posluje u prehrambenom sektoru i koja svojim proizvodima po najvišim evropskim standardima snabdeva vodeće maloprodajne lance u Srbiji i regionu.

- Ova firma koristi sirovine domaćeg porekla čime dodatno doprinosi razvoju domaće privrede. Na sastanku sa mladim i ambicioznim menadžmentom više je reči bilo o planovima za dalji razvoj i unapređenje poslovanja, a svakako je važno da država pomogne ovakve i slične privredne subjekte da steknu sve potrebne sertifikate za izvoz, jer je to put da se srpski proizvodi i srpski brendovi vide i na inostranim tržištima - dodao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je tokom današnje posete ukazao poštovanje mladom direktoru Ivanu Marjanoviću i njegovom timu na velikom rastu koji je njihova kompanija postigla u prethodnim godinama, primenjujući inovativni pristup u prodaji i promociji svojih proizvoda, uz konstantno širenje palete proizvoda i zapošljavanje sve većeg broja ljudi u Banovcima i okolini.

BONUS VIDEO:

CEO BEOGRAD PEVA HIMNU SRBIJE: Emotivne scene na dočeku olimpijaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)