NEVOLJE U BIRNU: EU traži da im vrate 300.000 evra zbog malverzacija!

Novosti onlajn

14. 08. 2024. u 15:25

GUVERNER Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković poručila je danas da stranci ulažu stotine miliona evra kako bi srušili vlast u Srbiji. U BIRN-u, ispostavi britanske službe, koji se u Srbiji ističe u pokušaju rušenja legitimno izabrane vlasti, nevolje - poznati magazin objavljuje podatke i analizu o njihovim malverzacijama.

НЕВОЉЕ У БИРНУ: ЕУ тражи да им врате 300.000 евра због малверзација!

Foto: Printscreen

Govoreći na predstavljanju izveštaja o inflaciji, Tabakovićeva je podvukla da se sve vidi u tokovima novca.

- Stotine miliona evra ulazi u ovu državu preko lobi grupa, a cilj je da promene kritičku svest u našoj zemlji i da se bore protiv ovog režima. Ja vam ne govorim tajne inormacije, sve vidim u finansijskim tokovima - navela je guvernerka i kao primer navela firmu iz Niša.

Upravo ove podatke potvrđuje danas u analizi i magazin „The Grai zone“, navodeći da Evropska unija traži da im Birn vrati grant od 300.000 evra zbog malverzacija, karakterišući BIRN kao „propagandnu kuću koju je stvorio i finansirao Zapad“.

„Istaknuta propagandna kuća na Balkanu, koju direktno nadgleda britanska vladina agencija koju je Rojters svojevremeno označio kao „uticajno proširenje spoljne politike Ujedinjenog Kraljevstva sa mekom moći“, čini se da je na ivici kolapsa nakon velikog raskola između članova osoblja i vođstva. Procurili mejlovi koje je pregledao The Grai zone otkrivaju da je „duboka kriza“ zahvatila Balkansku istraživačku mrežu (BIRN), koju je stvorio i finansirao Zapad, koja preti da uništi organizaciju. Vodeća propagandna platforma u arsenalu više zapadnih vlada i fondacija, nastojala je da preoblikuje nemirni region u korist evropskih i američkih interesa, objavljujući mnoge „proizvode“ u službi ovog cilja. Sada se čini da je čitava imperija informacionog ratovanja na klimavim nogama“, navodi magazin u tekstu o krizi koja potresa balkansku medijsku mrežu, te dodaje da Evropska unija zahteva vraćanje granta od 300.000 evra, te da su autentičnost mejlova koji se spominju potvrdili i službenici BIRN-a.

Foto: Printscreen

Podsetimo, guvernerka Tabaković istakla je danas da se sa ciljem rušenja vlasti u Srbiji otvaraju i zatvaraju računi, menjaju firme, a da je cilj da se mladi obuče kako da se sruši vlast u Srbiji. 

- Nekome nije stalo da ova zemlja napreduje. Ovo bi trebalo da se zna, da se ne ponavljaju ove stvari - istakla je Tabakovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?