LAVROV TOKOM SASTANKA SA VULINOM: Podrška čvrstoj i doslednoj politici predsednika Vučića

S.S.R.

14. 08. 2024. u 15:58

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

ЛАВРОВ ТОКОМ САСТАНКА СА ВУЛИНОМ: Подршка чврстој и доследној политици председника Вучића

Vlada Srbije

Vulin i Lavrov su se saglasili da je bilateralna saradnja Srbije i Rusije veoma dobra i da se razvija na svim nivoima, prvenstveno zahvaljujući prijateljskim i srdačnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. Istakli su da su obe zemlje zainteresovane za dalje unapređenje srpsko-ruskog strateškog partnerstva. 

Lavrov je izrazio podršku čvrstoj i doslednoj politici predsednika Vučića. Vulin je ponovio da je ponosan što Srbija nije deo antiruske histerije i što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji. Zahvalio se Rusiji i ministru Lavrovu na principijelnom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nesebičnoj podršci u borbi srpskog naroda protiv rezolucije o Srebrenici. Vulin je istakao da Rusija za svoju bezrezervnu podršku Srbiju nikada nije uslovljavala ili ucenjivala, i da je naša zemlja, koju vodi predsednik Vučić, zahvalna zbog toga i da ne zaboravlja vekovno prijateljstvo naša dva naroda.

Potpredsednik srpske vlade i ruski šef diplomatije razmatrali su i modele i mehanizme uspostavljanja saradnje Srbije sa organizacijom BRIKS. Posle zvaničnog razgovora domaćin Lavrov je priredio svečani ručak za potpredsednika srpske Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane