KO JE ZAPRAVO MILOVAN PETROVIĆ – Čovek koji je uputio najgnusnije pretnje srpskom državnom rukovodstvu

Novosti onlajn

14. 08. 2024. u 17:10

TRAGOM vesti da je za 16. avgust ispred gradske kuće u Užicu najavljen protestni skup u cilju pružanja podrške Milovanu Petroviću iz Milićevog sela, koji se nalazi u pritvoru zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja i ugrožavanja sigurnosti, a budući da je na protestu u Užicu protiv iskopavanja litijuma održanom 7. avgusta pozvao okupljene građane da se pripreme za napad na najviše predstavnike vlasti, iz pouzdanih i dobro informisanih izvora osvetlili smo o kakvoj se osobi zapravo radi.

КО ЈЕ ЗАПРАВО МИЛОВАН ПЕТРОВИЋ – Човек који је упутио најгнусније претње српском државном руководству

Foto: Printscreen

Da podsetimo, Petrović je na ovom skupu od prisutnih zatražio da „poseku i naoštre glogovo kolje“, pozivajući na organizovanje masovnog protesta u Beogradu, na kome bi se okupilo 300.000 ljudi sa ciljem svrgavanja legitimno izabranih predstavnika vlasti, iznoseći pritom i najgore uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Iako je više opozicionih i tajkunskih medija objavilo da je Petroviću određen pritvor uprkos tome što je reč o čoveku koji izdržava bolesno dete, pri čemu je ujedno iz njegovog govora ciljano odstranjen deo koji jasno potvrđuje izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, treba istaći da je Petrović prilikom jednog od ranijih protesta i blokada na području Požege onemogućio porodice sa malom decom da prođu blokadu, što mu je posebno zamerio predstavnik udruženja „Zaštitimo Dobrinju i okolinu“ Dragan Simović, koji ga je tada oterao sa protesta, a koji je sada jedan od najglasnijih zagovornika njegovog puštanja na slobodu.

Pri tome, Petrović među takozvanim ekološkim ativistima sa područja Požege važi za čoveka problematičnog karaktera, koji je do sada u više prilika proneverio sredstva prikupljena za realizaciju različitih manifestacija i lokalnih radova. Dodatno, Petrović kod svoje kuće ima odgajivačnicu pasa koje drži u izuzetno lošim uslovima, pri čemu za ovu delatnost najverovatnije ne poseduje potrebne dozvole. 

Dodatno svetlo na lik i delo Petrovića baca i to da je tokom 2000. godine kao direktor preduzeća „Agroindustrija“ falsifikovanjem dokumentacije stvorio nedozvoljeni robni fond u vidu 2,4 tone votke koju je to preduzeće proizvodilo, a koju je sakrio kod svog prijatelja iz Kosjerića radi dalje prodaje, a što je bilo predmet istrage nadležnih policijskih organa. Osim toga, tokom 2007. godine je kao odgovorno lice u preduzeću AD „Mesar“ oštetio vlasnika ove firme za iznos od oko 1.000 evra.

Ako se ima u vidu sve navedeno, koliko uverljivo mogu delovati pokušaji organizatora takozvanih ekoloških protesta da javnost ubede u svoju navodnu iskrenost i principijelnost, kao i to da Petrovića predstave kao nevinu žrtvu navodnog progona?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)