PREMIJER VUČEVIĆ: Krećemo sa gradnjom porodilišta u Nišu, sa predsednikom smo dogovorili da rekonstruišemo i izgradimo 57 porodilišta

Jovana Švedić

15. 08. 2024. u 12:28

PREMIJER Republike Srbije Miloš Vučević čestitao je Dragoslavu Pavloviću na izboru za gradonačelnika Niša, prilikom posete niškom Naučno-tehnološkom parku (NTP) i ocenio da ga veliki posao čeka, ali i najavio da će se graditi porodilište u Nišu.

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ: Крећемо са градњом породилишта у Нишу, са председником смо договорили да реконструишемо и изградимо 57 породилишта

Foto: Printskrin Instagram/milosvucevic

-Niš je izašao iz izbornih i postizbornih procesa. Dugo je to trajalo, sada je vreme da se radi i da se donose važne odluke i rade veliki projekti. Hvala na prikazu onog što ste uradili u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, uvek se oduševim koliko imamo sposobnih, talentovanih i vrednih ljudi. Ne kažem samo mladih. To je ona snaga koja nam je preko potrebna - rekao je premijer, prenosi Dnevnik.

Na sastanku su takođe spomenuli i projekat NTP 2, koji je posle četiri godine krenuo sa novom fazom, što će prema rečima premijera kasnije doprineti doslasku većeg broja kompanija, a sa tim i veći broj zaposlenih.

- Verujem da će ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj biti na visini zadatka. Gledao sam projekat koje su mi gradonačelnik i rukovodstvo NTP pokazali kao razvoj čitavog jednog haba, jednog novog dela Niša, sa objektom novog studentskog centra, studentskog doma - dodao je i da planiraju razgovor sa generalom Mojsilovićem kako bi deo površine koje nisu od značaja vojsci prenamenili kako bi se izgradili novi objekti kao što su instituti i fakulteti što bi znatno pomoglo razvoju grada.

 


-Za koji dan ministar Glišić će doći u Niš i da podelim sa vama da će Republika Srbija krenuti u pripremu izgradnje porodilišta u Nišu. To je važan projekat, koji smo dogovorili sa predsednikom Republike, da 57 porodilišta ili rekonstruišemo ili izgradimo nova. Niš je to zaslužio i koliko sutra krećemo u pripremu projektne dokumentacije i posle toga da gradimo, kao što gradimo i objekat koji ćete videti za 13-14 meseci - izjavio je ministar.

Pored izgradnje porodilišta, u Nišu su planirani i drugi značajni infrastrukturni projekti, uključujući rekonstrukciju stadiona Čair, izmeštanje železnice i modernizaciju aerodroma.

Premijer je takođe najavio da će Niš dobiti potrebne resurse kako bi grad mogao da zadovolji potrebe svojih građana i postigne svoj puni potencijal.

BONUS VIDEO:

SPEKTAKL NA AERODROMU: Zlatni olimpijci stigli u Beograd
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje