FARBAJU GRAFITE NA SRPSKOM JEZIKU: I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru

D. Z.

15. 08. 2024. u 18:10

NA GLAVNOM mostu na Ibru koji je poslednjih mesec i više dana u žiži javnosti na Kosovu i Metohiji zbog najave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da će uprkos protivljenju građana severne Mitrovice i severa Kosova i Metohije biti otvoren, danas su izvođeni radovi sa donje strane mosta farbanjem odnosno prekrečavanjem grafita na srpskom jeziku sa severne donje strane mosta.

ФАРБАЈУ ГРАФИТЕ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ: И данас настављени радови на мосту на Ибру

foto d.z.

Radnici albanske nacionalnosti zaposleni u tzv. kosovskom ministarstvu za infrastrukturu prethodnih dana su prekrečili betonske delove mosta sa donje južne strane.

I danas su kao i proteklih dana na glavnom mostu na Ibru prisutna dva vozila italijanskih karabinjera sa njihovim vojnicima dok su mostom kao i proteklih dana prelazili pešaci.

Inače, i danas se oko mosta nalaze novinarske ekipe kako bi saznale informacije oko mogućeg otvaranja mosta koji je od 1999. godine u nekoliko navrata bio otvaran za saobraćaj ali je 2014. godine posle brojnih icnidenata i upada Albanaca iz južnog dela grada most zatvoren postavljanjem Parka mira koji su postavili građani iz severnog dela grada.

Na ovom mostu koji spaja gradska jezgra južnog albanskog i severnog dela grada od dolaska međunarodne zajednice zabeleženo je više od hiljadu icidenata odnosno upada Albanaca iz južnog dela grada i napada na Srbe u severnoj Mitrovici od kojih su 126 bili oružani pri čemu je ubijeno dvoje Srba i više njih ranjeno.

 

BONUS VIDEO:

SKANDAL U DNEVNIKU ŠOLAKOVE N1! Smeta im transparent o Kosovu i Metohiji u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra